Madalaeelarveline film jutustab loo üliõpilasest Gabitast, kes laseb endale teha nurgaarsti juurres kaheldava väärtusega abordi ning selle teo hirmsatest tagajärgedest temale ning ta sõbrale Otiliale Ceasescu-aegses Rumeenias. Kriitikud kiitsid filmi realismi ning alandlikkust, mida Otilia näitab üles end oma sõbra eest ohverdades.

Nobeli preemia võitnud kirjanik Orhan Pamuk, kes oli Cannes’i žürii liige, ütles: „See oli suur film. Iga sekundit sellest oli nauding vaadata.”

Cannes’i teise auhinna, mida nimetatakse Grand Prize’iks, sai Jaapani film Leinav Mets. Filmi režissöör Naomi Kawase uurib leina ja valu läbi loo, mille tegelasteks on vanadekodu asukas ning hooldaja.

Parima režissööri auhinna sai ameeriklasest maalikunstnik-režissöör Julian Schnabeli film Tuukrikell ja Liblikas, mis baseerub tõsilool prantsuse ajakirjanikust, kes pärast halvatust õppis uuesti kirjutama silmalaugusid pilgutades

2003. aastal filmi eest Elevant Kuldse Palmioksa võitnud Gus Van Sant sai seekord Cannes’i 60. aastapäeva eripreemia impressionistliku filmi eest Paranoiline Park, mis räägib teismelisest rulatajast, kes tapab kogemata turvamehe.

Auhinna parima stsenaariumi eest pälvis Saksa-Türgi režissöör Fatih Akin enda kirjutatud ja lavastatud filmi Taeva Serval eest.

Parima meesnäitleja auhind läks Konstantin Lavronenkole vaevatud abielumehe rolli eest filmis Pagendus. Parima naisnäitelja auhinna sai Lõuna-Korea näitlejanna Jeon Do-yeon, kes mängis leinavat leske filmis Salajane Loojang.

Marjane Satrapi adaptsioon tema enda koomiksromaanist Persepolis räägib 1979. aasta islamirevolutsiooniaegses Iraanis üles kasvamisest. Film jagas žürii auhinda koos Carlos Reugadase Vaikse Ööga, mis jutustab Põhja-Mehhiko farmerite keskkonnas toimuva armastusloo.

Žüriiliikmed murdsid varasemate aastate traditsioone, andes tippauhinna ka lõpetamata filmile California Dreamin’, mis pajatab ameerika sõduritest väikeses Rumeenia külakeses.

Äramärkimist vääris veel brittide film Kontroll rokkansambli Joy Division juhtfiguuri Ian Curtise elust. Curtise loomepalangust ja enesetapust rääkiv film, milles peaosi mängivad tundmatu Sam Riley ja Samantha Morton Curtise naisena, vallutas Cannes’i tormijooksuga