"Tööotsija" saade jälgib reaalseid töökonkursse ja teeb tööotsingutel toimuva nähtavaks.
Peale CV-de vooru jäävad saates ühele töökohale kandideerima kolm kandidaati, kes läbivad karjäärinõustamise ja tööintervjuu ning lahendavad ametikohaga seotud praktilise ülesande. Saate lõpus valib tööandja sobivaima inimese, kellega sõlmitakse tööleping.

"Tööotsija" saatesarja konsultandi ja karjäärinõustaja Tiina Saare sõnul soovib saade näidata, et töö pole Eestist kuhugi kadunud. "650 000 inimest teeb tööd ja 65 000 on töötud, mitte vastupidi nagu meediast võib ekslik mulje jääda," märkis Saar.

"Seda kinnitab ka meie kogemus saate käivitamisel - siiani pole meil probleeme olnud ei tööpakkumiste ega tööotsijate leidmisega, milline kartus, tõsi, enne saate salvestuste algust oli," lausus Saar.

"Viime vaataja kulisside taha osa saama tööotsingutest - tavaliselt personalijuhid ei analüüsi avalikult, mille alusel nad tegelikult valivad ning kandidaadid ei saa teada, mis olid nende tugevused ja nõrkused," tähendas Saar.

"Tööpuuduse asemel keskendume tööturu elavdamisele, sellele, et inimesed oleksid avatud ja leiaksid endale kõige sobivama töö ning väärtustame laiemalt töö tegemist," sõnas Saar.

"Tööotsija" saatejuhi Urmas Vaino sõnul on pakutavate töökohtade nimistu väga lai. "Soomukijuhist dirigendini - on nii siniseid kui ka valgeid särke ja maikasid," ütles Vaino.

"Mingit lavastust me ei korralda - filmime üles nüüd ja praegu Eestis toimuva ning usume, et tööotsijate kogemustest on kasu kõigil televaatajatel, ka neil, kes on täna oma töökohaga rahul," lausus Vaino.

Esimeses saates otsitakse soomustransportöörile juhti, teises asendustalunikku ning kolmandas puhkpilliorkestri dirigenti.

"Tööotsija" on ETV eetris igal neljapäeval kell 21.30. Saate režissöörid on Marek Miil ja Tarvo Mölder ning toimetaja Õie Arusoo. Saatesarja valmimist toetab Euroopa Sotsiaalfond.