Apollo Kino turundusjuht Liisi Vaik tõi esile, et vaid ühel korral Eestis linastuvale filmile teevad sissejuhatuse Brainstormi liikmed Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Māris Mihelsons ja Kaspars Roga, kes spetsiaalselt selleks seansiks Eestisse tulevad. Pärast filmi on publikul võimalus ka bändiliikmetega kohtuda.

2000. aastal Lätit Eurovisioonil esindanud poprockbändist tehtud dokumentaalfilmi on Raadio2 ajakirjanik ja muusikakriitik Erik Morna kommenteerinud järgmiselt: "Raadio 2 Aastahitt 2000 tabelist selgub, et Brainstorm oli siis meie kandis aasta kõige populaarsem välismaine ansambel! Ma usun, et just nemad tegid eestlastele selgeks, et Läti on päris välismaa, et Läti on okei. Lätis on harjutud mõtlema suurelt ja see film näitab hästi, kuidas selline mõtlemine siis täpsemalt käib. Selle nimi on äkki suunatud unistamine."

“Brainstorm: kallaste vahel” („BrainStorm: Between the Shores“) on lugu Läti kultusbändist, kes on viimase 25 aasta jooksul koos oma riigiga üles kasvanud. Dokumentaalfilm paljastab, kuidas bändi mõjutas ning mõjutab senini poliitiline ja majanduslik olukord. Brainstorm on Ida-Euroopa kõige tuntum bänd, kes laulab nii läti, inglise kui ka vene keeles. See on film muusikast, vabadusest, keeldumisest olla eraldatud, tahtmisest olla konfliktidest hoolimata ühtne, aga eelkõige räägib film neljast sõbrast. Neljast tõelisest sõbrast, kes on koos olnud pea kogu oma elu. Nad on sündinud Nõukogude Liidus, näinud oma riigi taasiseseisvumist, elanud metsikutes 90ndates ja tunda saanud konflikte Venemaaga ning saanud osa võimalustest, mida pakub Euroopa Liit.

"Brainstorm: kallaste vahel" (originaalpealkiri: "Brainstorm: between shores")
Kestvus: 96 min
Žanr: dokumentaalfilm
Ilmumise kuupäev Lätis: 30.10.2015, Eestis: 18.03.2016
Subtiitrid: inglise, vene
Tootja: Skuba Films
Režissöörid: Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders, Audinga Kucinskaite
Peaosas: Renārs Kaupers, Jānis Jubalts, Māris Mihelsons, Kaspars Roga

Usinamate fännide vahel loosib Publik kinoseansile välja 5x2 piletit. Loosis osalemiseks ole Publiku fänn Facebookis ja märgi kommentaaris see sõber, kelle filmile kaasa võtaksid! Võitjad hüüame välja reede lõunal! Vaata lähemalt Facebookist!

Kes õnne peale lootma ei taha jääda, siis eksklusiivse kinoseansi piletid hinnaga 7€ on müügil ka Apollo Kinos.