Emil Rutiku sõnul oli tema jaoks tegemist väga põneva projektiga. „Kuna olen juba varasest noorusest peale olnud huvitatud viikingite jumalatest, siis oli sisse elamine lihtne. Meelde tulid kõik ammu mängitud viikingite sõjamängud,“ räägib Rutiku. Tema sõnul avaldas ta tütar peale stuudiost lahkumist arvamust, et issi võiks iga päev selline olla.

„Kui peaks püüdma peajumal Odini karakteri ja mõne kaasaegse isiku vahel seost luua, siis peaks see olema inimene, kes eesmärgi nimel teeb ükskõik mida, vahendeid valimata – äkki siis Kreeka peaminister,“ lisab näitleja naljaga pooleks.

Animafilmi keskmes on väikeses külakeses kasvav teismeline sepapoiss Thor, kelle isa on peajumal Odin. Thor soovib saada sõjameheks ja kangelaseks ning on selle nimel kõigeks valmis. Ühel päeval satubki tema kätte maailma võimsaim relv – kõnelev vasar. Imelist relva soovivad enda valdusse saada loomulikult ka paharetid, kelle eesmärgiks on Valhalla jumalad kukutada. Thori ülesandeks jääb nad peatada.

Linateose valmimiseks kulus ideest kinofilmini pea seitse aastat. Selle tegemisel lõid kaasa Islandi, Iirimaa ja Saksamaa animatsioonispetsialistid ning tänaseks on seda müüdud juba enam kui 60 riiki.

Film linastub eesti kinodes reedel ja on 3D-formaadis. Tegelastele andsid oma hääle Emil Rutiku, Tiit Sukk, Tõnu Oja, Anne Paluver, Allan Kress, Margus Jürisson, Kristi Aule, Andrus Kasesalu ja teised.