Väsimus ja enda pidev tõestamine olid põhjused, miks TV3 “Seitsmeste uudiste” ankur Ene Veiksaar andis mais sisse lahkumisavalduse, kirjutab SL Õhtuleht.

“Mis siin salata, uudistes käärib. Ei lähe ju hästi, asi pole kiita, vaadatavus väheneb,” kirjeldab tundmatuks jääda sooviv TV3 töötaja uudistetoimetuses toimuvat. Kui aprillis vaatas TV3 uudiseid veel 127 000, siis möödunud nädalal 116 000 inimest. “Reporter” ja “AK” on kaugel ees, kummalgi oli aprillis üle 153 000 vaataja.

Möödunud kuul TV3 uudistejuhiks saanud Märt Treier kinnitab, et käes on tõesti “Seitsmeste uudiste” pöördepunkt ja saade on võtmas uut kurssi. Eesmärk on Treieril üks: saade on vaja viia suure vaadatavuseni.

“Asjad hakkavad muutuma, see on tõsi,” räägib Treier. Alustada pole siiski kerge, sest eile lahkus uudistest parim poliitikareporter Lauri Hussar ning lahkumisavalduse esitas uudisteankur Ene Veiksaar. Lahkumismõtteid mõlgutab ka Mari Torga. Treier tuntud tegijate lahkumises traagikat ei näe ning jätab vastamata, miks Hussar ja Veiksaar ikkagi lahkuvad.

“Igaühel on omad põhjused. Mõne puhul on tegu lihtsalt väsimusega — nagu Lauril. Ja kui inimene tahab vaheldust, on see mõistetav,” selgitab Treier.

Kümme aastat on piisavalt pikk aeg, et elus uus lehekülg pöörata ja kui minna — siis tipust, nendib Ene Veiksaar. “Kui sa oled korraga sisuliselt kolmel ametipostil: toimetaja, reporter ja saatejuht ühes isikus ja tööpäevad on kümme tundi pikad, siis ühel hetkel enam ei jaksa. Ja ei taha ka — pere arvelt, pelgalt sära eest vaatajate silmades.”

Programmidirektori Jüri Piheli sõnul on igati normaalne, et Treier loob endale meeskonda ja mõni inimene lahkub. Veiksaare lahkumise tagamaid Pihel täpselt ei tea.

Uudiste uue näo kirjeldamisel Pihel pigem väldib sõna “kollane” kasutamist. “Ei taha seda öelda, sest uudised, mis räägivad tõest ja tõestisündinud asjadest, on igal telekanalil. Neid saab Eestis ainult paremaks teha, paremini esitada, ette valmistada, siis on tohutult kasvuruumi. Treieril on väga hea võimalus teha Eesti parimat uudistesaadet.”.