Inglismaal Leicester De Montfort University’s õppinud Aina Järvine alustas näitlejaotsinguid juba kaks kuud tagasi teatas filmi avalike suhete juht DELFIle. Lõpliku valiku tegemiseks tuli tal möödunud nädalal korraldada “casting” Londonis. Aina Järvine kinnitab, et kõik valitud näitlejad on kogenud teatrinäitlejad, kellel on hulgaliselt kogemusi ka televisioonis ja filmis. Selline lahendus peaks lihtsustama linateose rahvusvahelist vastuvõttu, kuna mitte-inglisekeelsetel filmidel on kommertslevisse pääsemine väga keeruline.

Peaosi mängivad Inglise näitlejad Matt Camp, Helen Tennison, Adam Redmayne, Ian Fraser, Susan Tordoff, Ian Sanders. Miks nõustuvad sellised näitlejad ühe Eesti projektiga ühinema? “Esiteks peab neile stsenaarium meeldima,” selgitab Aina Järvine, “ja teiseks on nende konkurents niipalju suurem, et iga filmirolli saamine võib omada tähtsust tuleviku suhtes. Lõpuks on ju Eestisse tulek neile ka eksootiline seiklus.”

Tegemist on madalaeelarvelise kvaliteetfilmiga, mida toodetakse ameerika ja inglise sõltumatute art-house filmide eeskujul. Võttemeeskond töötab tasuta. Võttepaigad asuvad Kuressaare kindluses ja mujal Saaremaal, Laitse lossis ning Pädaste mõisas. Nendest võttekohtadest kokku peab sündima Taani kuningaloss.

Filmi visuaalne stiil laenab paljugi Madalmaade maalikunstist, olles sellega väga erinev Ilmar Raagi eelmisest meediaparoodia projektist “Tappev Tartu”. Filmi üks produtsentidest Peeter Palusaar rõhutab siiski: “Hoolimata oma kõrgest profiilist on lõpuks ikkagi tegemist komöödiaga.”

Tegijad:

Stenarist-rehissöör: Ilmar Raag
II rezhissöör: Aina Järvine
Operaator: Madis Mihkelsoo
Filmikunstnik: Liina Unt
Tootmisjuht: Elo Selirand

Film valmib OÜ Kinomees, Exit Film ja Kuressaare Gümnaasiumi ühistööna.

Näitlejad:

HORATIO - Adam Redmayne Lõpetanud Londoni Muusika ja Draama Akadeemia (LAMDA) 1996. Vabakutseline näitleja. Laialdane Shakespeare’i rollide kogemus, teiste hulgas Romeo “Romeos ja Julias”, Antonius “Julius Caesaris” jt. Mänginud järgmistes teatrikompaniides: Dramaworks UK, London Shakespeare Plus, Crossbow Prod jt.

HAMLET - Matt Camp Näitleja, lavastaja, koreograaf. “Up Your Alley” teatri asutaja. Näidelnud “Kaukaasia kriidiringis”, “Kolme krossi ooperis”, “Toatüdrukutes”. Näitlemise ja lavastamisega hakkas professionaalselt tegelema peale BTEC näitlemise kursuse lõpetamist Melton Mowbray College FE’s.

OPHELIA - Helen Tennison Laialdane tele- ja filmikogemusega näitleja, muuhulgas töötanud ka Briti ITV-s. Peale Inglismaa on töötanud ka Inglise Teatris Kopenhaagenis. Teiste seas mänginud Rita rolli “Rita koolituses”, Juliat “Romeos ja Julias”, Leedi Winterit ja kuninganna Annat “Kolmes musketäris”. Bare Feat Physical Theatre asutaja.

POLONIUS - Ian Fraser Näitleja, televisiooni- ja filmiõppejõud. Lõpetanud Royal Scottish Academy of Music and Drama. Televisiooninäitleja BBC& Scottish Television. Tähtsam roll: Terry seriaalis “Parahandy”, laval: Trofimov & Lopashin Tshehovi “Kirsiaed”, Kent “Kuningas Lear”, Lord Caversham “Ideaalne abikaasa”. Lavastanud muusikale ja pantomiime teatris, lisaks lavastanud ja produtseerinud BBC’s, Yorkshire TV’s ja Barony Films’is.

GERTRUD - Susan Tordoff Näitleja, William Pole Memorial Prize’i võitja. Paljude rollide hulgas BBC-s ja LWT-s on mänginud Coronation Street’is, Eastenders’is, London’s Burning ja Casualty’s. Teiste hulgas mänginud Miss Casswelli Agatha Christie “Hiirelõksus” West Endis

CLAUDIUS - Ian Sanders Laialdane kogemus televisioonis, muusikalides ja Shakespeare’ i näidendites. Teiste hulgas mänginud Bristol Old Vic’s, Swan Theatre’s, London Palladium’ s jne. Kirjutab ka ise näidendeid ja lavastab.