"Meie kümme saatejuhti on valinud välja nende jaoks aasta persoonid, kelle hulgas on Mait Malmsten, Ott Tänak, Mari-Liis Lill, Toivo Tänavsuu ja mitmed teised armastatud külalised. Järgmisel aastal on jälle järgmised inimesed, parafraseerides legendaarset Urmas Otti, kes tegelikult just sellist saadet palju aastaid ETVs tegi," ütleb ERRi elamussaadete toimetuse juht Karmel Killandi.

Vana aasta viimane päev, 31. detsember, on humoorikas, pidulik, särav ja täis head muusikat, et saaksime koos kihutada "Sajaga juubeliaastasse"! ERR on juba alates hommikust oma kaamerate ja mikrofonidega Vabaduse väljakul, kus valmistutakse õhtul toimuvaks suurejooneliseks kontserdiks ning kogu üritus on Eesti 100. juubelisünnipäeva ootuses.

Karmel Killandi: "Tõepoolest, kohe hommikul tasub tulla, et meiega koos Vabaduse platsil erinevaid asju teha. Näiteks, valime sajandi torti, mis kaunistab presidendi pidulauda 24. veebruari vastuvõtul, aga kohtume ka armastatud inimestega, mõnel neist käime isegi külas. Aga mis kõige tähtsam, ootame vaatajate videoid, et osa saada, kuidas valmistutakse aasta tähtsaimaks peoks erinevates Eestimaa kodudes."

ETV eetris vahendavad melu Vabaduse väljakult saatejuhid Margus Saar ja Nikolai Bentsler. Kohal on ETV, Raadio 2 ja Vikerraadio ning ERRi portaalid.

Hommikul kell 10 jõuab ETV ekraanile aastat kokku võttev "Hommik Anuga", kus Anu Välba vestleb säravate eestimaalastega, et tõmmata joon alla lõppevale aastanumbrile. Vestluste vahele jagub rohkesti muusikat ning ennelõunal pakub ETV nautimiseks rokkooperit "Ruja". Pärastlõunal saab aga näha südamlikult humoorikat filmi "Tootsie" ning loomulikult jõuab ekraanile ka aastavahetuse klassika - "Õhtusöök ühele".

Vana aasta viimasel õhtul kostitab ETV vaatajaid kolme erilise "Eesti mänguga", kus oma nupukust näitavad meile humoorikad tegelaskujud teleekraanilt nagu Ivan Orav, Alev Stöm jt. Tõnis Niinemets ja power-up comedy pakuvad vaatajaile uusi ning geniaalseid lahendusi kõikidele küsimustele ja palju head nalja sinna juurde.

Draamasari "Õnne 13" võtab erisaatega lõppeva aasta kokku ning heidab pilgu sellele, missugune on 2017 olnud Morna rahva elus.

Isegi "Aktuaalse kaamera" aasta viimane uudistesaade läheb eetrisse otse rahva hulgast Vabaduse väljakult!

Õhtule lisavad pikantset vürtsi Mart Juur ja Peeter Oja, kes toovad ekraanile "Ärapanija" värsked osad ning seda lausa kahe portsjoni jagu.

Loetud tunnid enne südaööd saab Vabaduse väljakul aga hoo sisse suurejooneline kontsert, kus astuvad üles armastatud Eesti artistid Anne Veski, Ivo Linna, Smilers, Marju Länik ja Getter Jaani. Ettekandele tulevad laulud, mida kõik hästi teavad ning mõnusalt kaasa laulda saavad.

Vahetult enne südaööd saabub Vabaduse platsile president Kersti Kaljulaid, kes esineb uusaastatervitusega ning 2018. aasta võetakse koos vastu suure ning uhke ilutulestikuga.

1. jaanuaril pakub ETV vaatamiseks kodumaise filmiklassika tippteoseid. Südapäeval rõõmustab vaatajaid Viini filharmoonikute uusaastakontsert ning õhtul kell 18.20 saab nautida Eesti kontserdi ja Hennessy uusaastakontserti. Kell 21.20 jõuab aga ekraanile Vahur Kersna suurejooneline autorisaade "Urmas Ott. One man show", mis jutustab värvikalt põhjaliku loo unustamatust saatejuhist Urmas Otist.