Sel aastal möödub Eesti esimesest laulupeost 150 aastat ja ilmselt pole ühtegi eestlast, kel selle rahvapeoga seoses poleks oma lugu või mälestust. Alates tänasest jõuab igal kolmapäeval enne “Pealtnägijat” vaatajateni üks lugu tuntud eestlaste silme läbi, mis näitavad laulupidude traditsiooni kogu selle eheduses, läbi naeru ja pisarate.

Tänase avaloona meenutab filmirežissöör Moonika Siimets hetke vanaemaga, mis tänini tema jaoks laulupeod eriliseks teeb. Eelolevatel nädalatel räägivad oma laulupeo loo aga veel näiteks Marju Kõivupuu, David Vseviov, Kristel Aaslaid, Väino Puura, Haide Männamäe, Toomas Tross, Reigo Ahven, Mikk Saar, Karl Vilhelm Valter jpt. “Minu laulupidu” sarja autor on Kaidor Kahar, operaator Madis Reimund.

Eesti Rahvusringhääling kajastab eelolevatel kuudel laulupeo juubeliaastat kõikides kanalites, juubeliaasta kulmineerub otseülekannetega juulis toimuvalt laulu- ja tantsupeolt. Juba praegu saab lisaks tuntud inimeste meenutustele teleri vahendusel osa laulu ja tantsupidude ajaloost läbi põnevate faktide, mis aitavad elustada seda teed, mida eestlased laulva rahvana koos on käinud. Laulupeo teemaklippide autorid on Ruth Alaküla ja Erle Veber.