2.-5. juulini Rakveres toimuv etenduskunstide festival “Baltoscandal” toob meieni kaasaegse teatri kõige põnevamad õied nii maailmast kui Eestist. Baltoscandali erisaade “Sokid ja skandaalid” tuvastab mängulises vormis, mis imenähtus see kaasaegne teater õieti on? Mis salaasjadega tegeleb etenduskunst?

Seaduskuulekal kodanikul tõusevad silme ette kujutluspildid kriiskavatest olenditest lavakastis, kes rebivad end alasti, püherdavad lavalaudadel, nii et pinnud tagumikus, ja jõllitavad pilguga, mille peale pääsukesed surnult maha potsatavad.

Igaks juhuks tasuks istuda tagumisse ritta, sest jumal teab, mida lavalt hakkab publikusse pritsima. Aga kas on nii? Võib olla on tegemist hoopis nähtusega, mis lõhub raame ja avardab meeli, pakub senitundmatuid kogemusi, uurib elu hoopis teistsuguste vahenditega, kui seda oskab teha traditsiooniline teater. Saates saavad sõna festivali kuraator Priit Raud, näitleja ja lavastaja Juhan Ulfsak, näitekirjanik ja lavastaja Rein Pakk, etenduskunstnik Kadri Noormets jt.

Saate autor on Andres Maimik, saatejuht Peeter Rästas, toimetajad Anne-Ly Sova ja Katrin Maimik.

Saate kordus on ETV eetris 11. juunil kell 23.10.