Sajandi loodusfilmiks kutsutud “Tuulte tahutud maa” näitab Eestimaa looduse metsikut ja müstilist ilu, kus vaataja ees avanevad eriilmelised maastikud koos metsloomade ja tuhandete läbirändavate linnuparvedega. See on film, mis oma lummavate vaadetega teeb kummarduse Eestimaa loodusele ja paneb kaasa elama kõigele elusale, mida peidavad endas jõesängid, niidud ja metsatukad. Mitme aasta vältel üles võetud filmis näeb ainulaadseid kaadreid erinevatest Eestimaa paikadest, sh põhjarannikult, Lahemaa rahvuspargist, Soomaa rahvuspargist, Matsalu rahvuspargist, Alam-Pedja ja Vikipalu maastikukaitsealadelt.

Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi kuuluv “Tuulte tahutud maa” esilinastus septembris Matsalu loodusfilmide festivalil ning sai seal pärjatud parima operaatoritöö eest. Sealt edasi on dokumentaalfilmi saatnud erakordne menu kinovaatajate seas ja tänaseks kogunenud enam kui 41 000 vaatajat on teinud filmist ülekaalukalt populaarseima kodumaise dokumentaalfilmi läbi aegade. Publikumenule lisaks tunnustati filmi režisööri Joosep Matjust hiljuti aasta loodusesõbra tiitliga. Filmimehe mõtted juhatavad sisse ka tänase eksklusiivse tele-esilinastuse ETV-s, kui filmile eelneb Anu Välba intervjuu Joosep Matjusega saatest “Hommik Anuga”.

“Tuulte tahutud maa” režissöör on Joosep Matjus, operaatorid Joosep Matjus, Atte Henriksson ja Jan Henriksson. Filmi produtsendid on Riho Västrik ja Katri Rannastu. Filmi tootis WildKino.

“Tuulte tahutud maa” tele-esilinastus on ETV-s täna kell 19.45, filmi juhatab sisse Anu Välba intervjuu Joosep Matjusega.