Ilmar Raagi stsenaariumi ja režiiga film peaks esilinastuma järgmise aasta 24. veebruaril.

Filmi tarbeks kutsutakse inimesi üles osalema 10. ja 14. augustil massistseenides teletorni ja telemaja juures.

Filmi produtsendi assistendi sõnul on tegu tõsise ajaloolise fantaasiafilmiga, mis püüab taastada sündmusi nii nagu need olid, kuid millesse võib olla midagi juurde lisatud.

Filmi peaosades mängivad Hilje Murel, Tõnu Oja, Andres Mähar ja Tanel Ingi ning kunstnik on Inga Vares. Filmi stsenarist ja režissöör on Ilmar Raag, teine režissöör Helen Valkna, operaator Janno-Hans Arro ning produtsendid Anu Välba ja Andres Arro. Filmi kaasatakse palju Tallinna pedagoogikaülikooli filmitudengeid.

Massistseenidesse kutsutakse kõiki, kes mäletavad, kuidas tele- ja raadiomaja ees öö läbi tantsiti ning teletorni juures tanke peatati.

Osalejatel palutakse kaasa võtta sinimustvalgeid lippe, Eesti vabadust propageerivaid plakateid, kodukaitse vorme ja Kaitseliidu käesidemeid ning riietuda vastavalt 1991. aasta moele. Eriti oodatakse Žiguli, Moskvitši ja Žaporožetsiga tulijaid.

Tulijad peaksid end registreerima meiliaadressil august@etv.ee või telefonil 53/820 686.

Võtted tulevad 10. augustil kell kaheksa Tallinna Teletorni juures ning 14. augustil kell üheksa ETV Faehlmanni tänava maja ees. Mõlemad võttepäevad kestavad õhtuni ning stseenides osalejatele pakutakse suppi.