Luuletusi loevad tuntud näitlejad — Aarne Üksküla, Kersti Kreismann, Guido Kangur, Anu Lamp, Hilje Murel, Indrek Sammul jt.

Koostöös kultuuriministeeriumi ja kultuurkapitaliga näeb igaõhtuse luulesaate kujunduses Eesti Kunstimuuseumi kogude teoseid.
 
Omakeelset luulet väärtustavad saated jõuavad ETV eetrisse juba kolmandat aastat, seni on oma loomingut on lugenud luuletajad ise ja sel viisil ka kaardistanud kaasaegset poeesiat. Aastal 2011 soovivad igaõhtuste luuleminutite tegijad esile tuua omamaise kirjandusliku kullavaramu tähendusrikkaima osa läbi aegade.
 
Emakeele- ja kirjandusõpetajad said oma valikuid teha ETV kodulehel möödunud sügisel. Kõige kõrgemalt hinnati Villem Grünthal-Ridala luuletust “Talvine õhtu”, mis kõlas Aarne Üksküla esituses ETV eetris jõululaupäeval ning jõuab vaatajateni uuesti 1. jaanuaril. Veel on algavas sarjas “100 luulepärli” Betti Alveri, Juhan Liivi, Karl Ristikivi, Artur Alliksaare, Gustav Suitsu, Doris Kareva, Jaak Jõerüüdi, Viivi Luige, Jaan Krossi, Lydia Koidula, Ernst Enno ja paljude teiste armastatud poeetide luuletused.
 
Väljavalitud luuletuste täielik ülevaade asub ETV kodulehel.