Täna alustav “Tähtede lava” pakub rõõmsat elevust, sest uues laulusaates astub lavale ligi sada last üle Eesti. Neist kõige pisemad on vaid kolmeaastased, kuid saates osalevad lapsed kolmes erinevas vanusegrupis. Läbi kevade saab kaasa elada nende edusammudele, kui eelvoorudest edasipääsejaid ootavad ees laululaagrid ja aina põnevamaks muutuvad etteasted, seejuures saavad laululapsed endale edaspidi lavapartneriteks ka tuntud artiste.

“Tähtede lava” jätkab Eesti Televisiooni tänaseks juba pool sajandit kestnud laste laulusaadete traditsiooni, mis on aastakümnete jooksul toonud vaatajateni saated nagu “Laulukarussell” või “Entel-tentel” ning kasvatanud peale terveid põlvkondi uusi lauljaid. “Kuidas siis teisiti saame täiendust tulevikus kasvõi Eesti Laulu aga kogu Eesti muusikamaailma ridadesse, kui me juba väiksest peale noortele lauljatele esinemiskogemust ei paku,” märgib ETV elamussaadete toimetuse juht Karmel Killandi, kelle sõnul pakatab uus laulusaade mõnusast energiast. Kahes esimeses saates tutvutaksegi andekate lauljatega üle kogu Eesti ja selguvad need 30 last, kes alates kolmandast saatest võistlustulle astuvad.

Lisaks laulule toob uus saade reedetesse aga ka ohtralt nalja ja lustimist, sest saatejuhtideks on alati heatujulised ÖED ehk Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand ning nende kõrval saab saatejuhina tuleristsed näitleja Karl Robert Saaremäe. “Saame lastega hästi läbi,” ütlevad saatejuhid Tuuli ja Kristel kui ühest suust ja lisavad, et nende roll on osalejaid toetada, sest telestuudios esinemine on paljude jaoks siiski esmakordne kogemus. “Nii särav, positiivne ja imeline!” jagub neil kiidusõnu ka kaassaatejuhile, keda juba oma vennaks peavad.

Uus show üllatab ka mitmete teiste tuntud eestlastega, kes saates võtavad kohad sisse kas lavapartnerite, taustajõudude või žüriiliikmetena. Kui žürii tööd juhib läbi kevade Hirvo Surva, siis tema kõrval näeb igal reedel uusi külalisi, teiste seas tulevad laste etteastetele kaasa elama näiteks Valter Soosalu, Sissi, Sünne Valtri, Lauri Pihlap, Grete Paia, Saara Kadak jpt.

“Tähtede lava” alustab täna kell 20 ja on ETV ekraanil reedeti!