Sari tutvustab vahetusüliõpilase silmade kaudu vaatajale erinevaid rakenduskõrgkoole ja nendes õpetatavaid erialasid. Igas saates jälgitakse kahte õpilast, kes on omavahel koolid ära vahetanud ja peavad uutes oludes võimalikult hästi toime tulema.
 
„Asja teeb põnevaks see, et koolid, mis õpilasi vahetavad, on oma olemuselt üsna vastandlikud ja seega võime näha näiteks kunstitudengit, kes peab sõjakoolis miinide paigaldamist õppima ja kadetti, kes kunstikoolis maalimist harjutab,“ rääkis sarja toimetaja Aivi Parijõgi. „Ja kõik ülesanded ei pea ka alati välja tulema, nii saab televaatajagi aimu, kellele milline eriala sobida võiks,“ lisas Parijõgi.
 
Sarja tegijad soovivad pakkuda noortele erialavaliku tegemisel abi, kuna käes on koolilõpetamisperiood. Saated jooksevad ETV eetris just enne rakenduskõrgkoolide sisseastumiskatseid.
 
Sarjas osaleb 13 rakenduskõrgkooli: Eesti Lennuakadeemia, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Tallinna Tehnikakõrgkool, Tallinna Pedagoogiline Seminar, Tartu Kõrgem Kunstikool, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgem Sõjakool, Eesti Infotehnoloogia Kolledž, Eesti Hotelli- ja Turismikõrgkool, Eesti Mereakadeemia, Lääne-Viru Rakenduskõrgkool, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Sisekaitseakadeemia, Tallinna Tervishoiu Kõrgkool.