""Lastetoas" on tegelased, kes üheskoos või eraldi aitavad väikesel vaatajal olulisi asju tähele panna ja neid mõista - olgu see siis näiteks sõpruse, aususe või ka solvumise tähendus," rääkis Margus Saar, lastesaadete toimetuse juht. "Muidugi on heatujulist ajaveetmist ja saadakse ka õpikutarkust. Ja sugugi tähtsusetu pole, et kõik see toimub emakeeles ja just tänases päevas," lisas Saar. "Lapsevanemad võivad rahulikud olla, meil on hea “Lastetuba”!"

Nõnda jätkub Eesti Televisioonis traditsioon täiendada rikkaliku animasarjade ja lastesaadete valikuga programmi eestikeelse omasaatega, mis on loodud just tänase Eesti lastele. Uus sari on tegijate sõnul mõeldud eelkõige kuni 8-aastastele vaatajatele.

Saatesarja stsenarist on kirjanik Eva Koff, mängivad Mart Kampus, Janek Joost, Külli Teetamm, Mikk Jürjens ja Sandra Uusberg. “Lastetoa” kujunduse autor on Marion Undusk. Režissöör-lavastaja on Salme-Riine Uibo, tegevprodutsent Kadi Priske.

“Lastetuba” on alates 5. septembrist ETV2s esmaspäevast reedeni kell 18.30, multifilmid lastele algavad pool tundi varem, kell 18.

Suvel filmitud uus kümneosaline lastesari “Nõianeiu Nöbinina”, mille nimiosas mängib Mari Pokinen, jõuab ETV ja ETV2 vaatajateni alates jõuludest. Lavastaja on Elo Selirand. Lavastuslik sari valmib Kristiina Kassi samanimelise lasteraamatu ainetel.