“Esmalt küpsetatakse Põllumajandusmuuseumis ja seejärel stuudios, kus saab teada, kuidas rukkileiba ka pärmiga saab teha,“ tutvustas saatejuht Anni Arro.

Anni sõnul saatekülalisele proua Ilvesele pärmi-variant küll eriti ei meeldinud, sest õige leivategu algab ikka juuretisest.
“Meil läheb sel teemal isegi väikeseks vaidluseks,” muheles Anni, kelle kinnitusel on põhiline ikkagi see, et presidendiproua jagab leivateo kohta väärt nõuandeid ning pakub head seltskonda ka kiluvõileibade tegemisel.

Evelin Ilvese enda sõnul on leiva tegemine tõsine filosoofiline protsess, mille juures on palju olulisi nippe, üks neist näiteks hea tuju: „Mäletan, kui vanaema rääkis, et leivategemise juures ei tohi halbu mõtteid ega paha tuju olla.“

Evelin Ilvese leivategu saab näha TV3s esmaspäeval kell 20:00.