Suur spoilerihoiatus!

Ted Mosby (Josh Radnor), kes sarja algusest oma lastele nende emaga kohtumise lugu jutustas, kohtus viimaks Emaga ehk Tracy McConnelliga (Cristin Milioti), kellega ta sai kaks last ja abiellus. Naine jäi aga raskelt haigeks ja suri. Juba selle fakti peale olid fännid pettunud ning kurtsid, et stsenaristid unustasid kogu sarja mõtte: "Ma vaatasin 9 hooaega lugu, kuidas Ted oma laste emaga kohtub, kuid ma nägin teda vaid kahekümneks minutiks?", kirjutab Buzzfeed.

Viimane episood oli komöödiasarja kohta väga tumedates ja tõsistes toonides.: Robin (Cobie Smulders), kellest sai maailmakuulus ajakirjanik, lahutas Barneyst (Neil Patrick Harris) ja lahkus grupist, jättes Lily (Alyson Hannigan) pisaraisse. Barney oli vajunud madalamale kui varem. Ta koostas uue "Mänguraamatu" ning masendunult jätkas naiste lantimist nagu 20-aastane, kuni ta sai sohilapse, keda ta algul nähagi ei tahtnud, kuid hiljem jäägitult armastama hakkas.

Kuus aastat pärast Ema surma rääkis Ted lastele, kuidas ta naist kohtas. Lapsed taipasid aga kiiresti, et emal polnud selles loos just väga suur osa ja tegelik sõnum oli hoopis see, kui väga Ted "Tädi Robinit" armastas. Ka lapsed sõnasid sarjas: "See on lugu sinust ja tädi Robinist, mitte sellest, kuidas sa ema kohtasid. Sa soovid meie heakskiitu, et teda välja kutsuda." Ted Mosbyle omaselt haaras ta sinise metsasarve ja tormas koertekarjaga elava Robini poole, kelle ta viimaks välja kutsus.

Fännid ootasid seega üheksa hooaega, et Ted oma tõelist armastust kohtaks, kes oleks pidanud olema Ema. Sarja lõpp vihastas väga paljusid.

Lõpustseeni näed siit: