Abielupaar Kumar ja Panna Patel ostsid koos Kumari venna Keetriga Gleneagle’i hotelli Torquays Edela-Inglismaal 33 miljoni krooni eest, teatab CNN.

“Me olime suured “Fawlty Towersi” fännid, nii et me usume, see on mõistlik investeering — osta ära üks tuntumaid hotelle Ühendkuningriikides,” ütles Panna Patel.

Legendaarsesse huumorigruppi Monty Python kuulunud John Cleese, kes ise kirjutas ja esines sarjas, sai oma tegelaskuju Basil Fawlty jaoks inspiratsiooni Donald Sinclairilt, kes oli selle hotelli varasem omanik.

Montypythonlased peatusid hotellis 1971 aastal. Oma sõnul pole Cleese elus nii hirmsat teenindust näinud kui Sinclairi hotellis.

“Fawlty Towers” jooksis ajavahemikus 1975 kuni 1979. Briti kanalid näitavad 12 osa ikka ja jälle, sest britid peavad seda sarja üheks kõige aegade naljakamaks telehuumoriks.

Kuigi sarja inspireeris Gleneagle’i hotell ja selle omanik, filmiti osad hoopis teises hotellis, Bournemouthis.

Sellest hoolimata tulevad inimesed nii Suurbritanniast, Ameerikast, Austraaliast kui Saksamaalt just Gleneagle’i hotelli selle seose pärast Fawlty Toweriga.

Hotell on lausa palganud lühikest kasvu mehe, kes meenutab sarjas olnud juhmi hispaanlasest tegelaskuju Manueli. Tegelikult on mehe nimi Michael.

Hotelli mänedžer kinnitab siiski, et nende teenindus ei meenuta millegagi Fawlty Towerit ning nende kliendid on väga rahul.