Mõjukas Vene ajaleht Kommersant kirjutab, et Ida- ja Lääne-Berliini eraldanud müüri langemise 20. aastapäevale pühendatud filmi autoriks on Vene telekanali NTV Kremli ihuajakirjanik Vladimir Kondratjev.

Valitsusjuht Putin andis filmi autorile Kondratjevile pooletunnise intervjuu, millest lõviosa pandi sellesse filmi ka sisse, märgib ajaleht.

Autor rõhutab, et 1980ndate aastate lõpul Ida-Saksa KGB esinduses töötanud Putin tegi kahe Saksamaa ühendamiseks palju ära. Lisaks oli Kondratjevi sõnul just Putin see, kellel õnnestus Dresdenis SDV salapolitsei Stasi hoone segi peksnud demonstrante veenda mitte ründama KGB esindust.

Mõned aastad tagasi avalikustas nende sündmuste tunnistaja Volker Getz Vremjale antud intervjuus juhtunu üksikasju. Tema sõnul seisis nende ees heledapäine püstoliga luuraja, kes selgitas, et hoone on Nõukogude territoorium ja kõik piiririkkujad saavad kuuli. „Hiljem saime teada, et sellest mehest sai teie (Venemaa) president,” rääkis Getz.

Lisaks Putinile astuvad filmis üles ka NLiidu esimene ja viimane president Mihhail Gorbatšov, aastatel 1984-1994 SLV president Richard von Weizsäcker, SDV viimane riigi- ja parteijuht Egon Gräntz ja teised.

Putini jaoks pole enam tegu esimese „filmirolliga“ — 2007 astus ta veel president olles üles õppefilmis „Õppime džuudot koos Vladimir Putiniga”.

Dokumentaalfilm „Sein” on telekanali NTV Mir eetris pühapäeval 8. novembril kell 18.25.