"Riskipiir" on stsenaristi ja režissööri J.C. Chandori debüüt ja näib, et produktsioonifirmadel (Before The Door Pictures, Benaroya Pictures, Washington Square Films jt) oli mehesse kõvasti usku, sest filmi alla lükati miljonid ning kaasati nimekad näitlejad, teiste hulgas Kevin Spacey, Jeremy Irons, Demi Moore ja Stanley Tucci.

Chandor ei petnud lootusi ning kinosaalid täituvad kaasakiskuvate kaadritega Wall Streeti rahaliigutajate kurvast elust. Kui nende elukeste alus ehk raha hakkab käest libisema, muutuvad börsimaaklerid ja nende ülemused Viiralti "Põrgu" täieõiguslikeks tegelasteks.
Südametunnistus asendatakse grupisisese solidaarsusega, mis järgmisel hetkel puruks lüüakse, nõrga närviga vennikesed tehakse tolmuks ning alles jäävad need, keda on hiljemgi vaja ära kasutada. Raha ei maga kunagi!

Filmi žanriks on kuulutatud triller kuid sama hästi saab selle nimetada otsast lõpuni tragöödiaks. Kahjuks näib kõik linateoses toimuv liigagi tõepärane.

"Riskipiiri" kiituseks võib veel öelda, et välditud on Hollywoodi imemaailma napakat heroismi, uhkeid kõnesid ning kogu ruumi ja aja saab endale Wall Streeti tõeline kangelane - piiritu ahnus.
Kaasa mõtlev vaataja saab lisaks nii mõnegi infokillu sellest, kuhu majanduskriisi n-ö koer on maetud.

"Riskipiir" on ka kindlasti hea tervisesupp neile, kes arvavad, et (kiir-, väike-, pere-, maja-, riski-, reisi-, auto-, sõbra-)laen neid õnnelikuks teeb. Eks vaadaku, milliseid põrsakesi ta seeläbi tegelikult täidab ja kuhu see mammona kulutatakse!