Kultuuriministeeriumi pressiesindaja teatas BNS-ile, et senine nõukogu koosseisus Artur Talvik, Linda Sade, Karlo Funk, Priit Hõbemägi, Reet Sokmann, Elo Tust ja Eevi Zernant palus kultuuriministrilt ise oma tagasikutsumist.

Nõukogu põhjendas oma soovi sellega, et temale pandud ülesanded on sisuliselt täidetud: moodustatud on uus juhatus, koostatud EFS-i tegevuse strateegia ja EFS-i toetuse eraldamise põhimäärus ning loodud filmiprotsessi haldamise süsteem.

EFS-i nõukogu uus koosseis moodustati põhimõttel, et nõukogu liikmed peaksid olema ühiskonnas tunnustatud inimesed, kes oskavad analüüsida kultuuri ja selle finantseerimise vahelisi seoseid.

Uude nõukogusse kuuluvad Eesti Kinoliidu filmi- ja videooperaator Mait Mäekivi, kultuuriministeeriumi kunstide osakonna juhataja Reet Mikkel, Concordia rahvusvahelise ülikooli meediateaduskonna dekaan Hagi Šein, AS-i Lõhmus, Haavel & Viisemann juhatuse esimees Rain Tamm, Fontes Grupi juhatuse esimees Tõnis Arro, AS-i Tele2 Eesti tegevdirektor Üllar Jaaksoo ja rahandusministeeriumi riigieelarve osakonna talitusejuhataja Eevi Zernant.