Nõukogu tegi valiku avaliku hääletamise tulemusena ühehäälselt, teatas ETAle kultuuriministeeriumi pressiesindaja Ave Toots-Erelt.

EFSA eelmine nõukogu koosseisus Artur Talvik, Linda Sade, Karlo Funk, Priit Hõbemägi, Reet Sokmann, Elo Tust ja Eevi Zernant pöördus 31. augustil kultuuriministri poole ettepanekuga kutsuda tagasi nõukogu praegune koosseis, kuna temale pandud ülesanded said täidetud.

EFSA tegevuse eest vastutav kultuuriminister Signe Kivi rõhutas septembrikuisel kohtumisel Eesti filmiüldsuse esindajatega, et nõukogu uue koosseisu liikmete kogemused teistes intellektuaalsetes valdkondades on vajalikud nii EFSA kui eesti filmi arengule tervikuna.

“Minister avaldas eile uue nõukogu esimesel kohtumisel tunnustust EFSA senisele tööle ja soovis, et jätkataks samas vaimus, kuid seda täiustades, sest alati saab veel paremini,” ütles ETAle nii uude kui vanasse nõukogusse kuulunud Eevi Zernant.

Kohtumisel viibinud EFSA kaheliikmeline juhatus — peadirektor Riina Sildos ja peaekspert Jaak Lõhmus jagasid uutele nõukogu liikmetele informatsiooni ja materjale sihtasutuse tegevuse kohta. Järgmine sihtasutuse nõukogu kohtumine toimub 12. detsembril.

Sihtasutuse uude nõukogusse kuuluvad veel filmi- ja videooperaator Mait Mäekivi Kinoliidust, kultuuriministeeriumi kunstide osakonna juhataja Reet Mikkel, Haavel&Viisemann AS juhatuse esimees Rain Tamm ja Tele2 Eesti AS tegevdirektor Üllar Jaaksoo.