Juba kolmandat korda langes au ja tunnustus Veiko Õunpuu õlgadele. Priit Tenderi loodud Neitsi Maali nimeline auhinnakuju ja Olympic Casino poolt välja pandud 50 000 krooni auhinnaraha läksid „Püha Tõnu kiusamisele” - filmile, mis tuletab meelde, et hinge ei asenda ükski pidusöök.

Oma kolmanda äramärkimisega astus Õunpuu teisele väärikale režissöörile, samuti EFÜ poolt kolmekordselt auhinnatud Sulev Keedusele („Georgica”, 1998 ja „Somnambuul”, 2003) kaunilt kanna peale.

Enne seda pärjati EFÜ poolt 2006. aastal nii Õunpuu debüüti, Mati Undi novellil põhinevat „Tühiranda” kui ka tema rahvusvaheliselt tunnustatud „Sügisballi”, mis jäi 2007. aastal Aasta filmi auhinda jagama just Sulev Keeduse dokumentaalfilmiga „Jonathan Austraaliast”.

Nominendid olid seekord Kaspar Jancise animafilm „Krokodill”, Joosep Matjuse dokumentaalfilm „Vanamees ja põder”, Jaak Kilmi mänguline dokumentaalfilm „Disko ja tuumasõda”, Meelis Muhu dokumentaalfilm „Kihnu pulm” ja Veiko Õunpuu mängufilm „Püha Tõnu kiusamine”.