2007. aastal hüüdis Gerard Butler kinoekraanidel oma legendaarsed sõnad: “See on Sparta!” Justkui Batmani kostüüm läikis ta lihaseline keha, pimestades miljoneid kinovaatajaid üle kogu maailma. Aastaid hiljem seisis see kõikvõimas kangelane süda hellalt käte vahel ja võluvalt naeratades koos näitleja Katherine Heigl’iga filmi «Inetu tõde» reklaamplakatil.

Mängides väga erinevates filmides on Gerard Butler suutnud säilitada kangelase oreooli, kuid komöödiarollide tõttu on nüüd kõigil tema tegelaskujudel romantiline varjund. On ka selge, et peale osatäitmist romantilises komöödias on üpris keeruline kehastuda jälle karmiks sõdalaseks või märulikangelaseks, kuid Gerard Butler’il õnnestub alati vaatajat veenda, et ta on vähemalt sama tugev kui Sylvester Stallone. Tasub Butleril vaid ekraanile ilmuda, kui tema mitmenäolisus naelutab
kohe meie tähelepanu. Seda aga pole suutnud teha ükski näitleja, kelle pärusmaaks on märulid. Huvitav, kas keegi sooviks kutsuda kohvile Rambot või Robocop’i? Aga karme tüüpe mängivat Gerard Butler’it tahaks vahest isegi kallistada.

Ehk just seepärast on juba mitu aastat Gerard Butler nõutud näitleja filmitööstuses. Hetkel on Butler hõivatud uue filmi võtetel. 7. detsembril ilmub aga kinolinadele romantiline komöödia „Suhete mänguväljak“. Aastatel 2013-2014 peaks tema osavõtul valmima veel seitse mängufilmi.

Vaatamata sellele, et praktiliselt on võimatu luua kinolinal tegelaskuju, kes üheaegselt võitleb kurjusega ning tuleb ka õhtusöögiks kenasti koju, saab Gerard Butler sellega kenasti hakkama.
Just seepärast kutsuvadki kinokriitikud Butlerit „edukaks teaduslikuks eksperimendiks“.

Romantiline komöödia „Suhete mänguväljak“, kus lisaks Gerard Butlerile mängivad võluvad naisnäitlejad Jessica Biel, Uma Thurman ja Catherine Zeta-Jones, juba 7. detsembril Eesti kinodes.