eni sStuudiote turundusmeeskondade poolt võimalike filmikunstiakadeemia lemmikutena üles kiidetud filmid nagu “The Legend of Bagger Vance”, “Men of Honor” ja “Pay it Forward” ei ole aga suutnud publikut sütitada.

Jõulupühade eel teeb Hollywood viimase katse tuua linale Oscarit väärivad filmid suurte staaridega peaosades, näiteks “Cast Away” Tom Hanksiga.

Kas aasta 2000 on tõesti olnud halb aasta?

Los Angeles Timesi kinokriitiku Richard Natale sõnul räägib filmitööstus igal aastal sama juttu. Erand ei olnud ka möödunud aasta, mil Hollywoodi stuudiod teenisid 7,5 miljardit dollarit ning tõid ekraanile terve rea häid filme eesotsas Oscari võitnud “Ameerika iludusega” (“American Beauty”).

Möödunud aasta samal ajal ei olnud ekraanile jõudnud sellised tipud nagu “The Cider House Rules” ja “The Green Mile”.

Tänavu augustis ja septembris lõid stuudiod lärmi langevate kassatulude pärast, aga siis tulid ekraanile sellised kassatükid nagu “Remember the Titans”, “Meet the Parents”, “Charlie’s Angels” ja “Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas”.

Pühadehooaeg algas kolmapäeval Disney filmiga “102 Dalmations” Glenn Closega peaosas, samuti “Grinch” ja “Rugrats in Paris”.

Ühe möödunudaastase üllataja, “Kuuenda meele” rezhissöör Night Shyamalan ja staar Bruce Willis on filmis “Unbreakable” taas jõud ühendanud.

Möödunud nädalavahetusel jõudis Ühendriikide kinodesse “Quills” Geoffrey Rushiga markii de Sade rollis.

Tulekul on suure eelarvega draamad “Finding Forrester” Sean Conneryga peaosas, mida on nimetatud selle aasta “Heaks Will Huntingiks” ja Kevin Costneri “13 Days”.

Uueks Oscariks kogub jõudu Miramax, mille tänavuseks lipulaevadeks on romantiline “Chocolat” ja Billy Bob Thorntoni 1992. aasta romaani “All the Pretty Horses” ekraniseering Matt Damoniga.

Oscarit lähevad ilmselt püüdma ka “Quills”, Steven Soderberghi “Traffic”, kus peaosades vastabiellunud Michael Douglas ja Catherine Zeta- Jones ja David Mameti “State and Main”.

Palju kära on löödud ka Ang Lee löömafilmi “Crouching Tiger, Hidden Dragon” ja üleloomuliku põneviku “The Gift” ümber.