Saates pakutakse elusat muusikat Eesti ja välismaa parimatelt tegijatelt, videolugusid New Yorgist Londonini ja Tallinnast Kärdlani. Juttu tuleb Eestimaa kirevast kultuurisuvest ja ETV 55. juubelist, külla tulevad telenäod ekraani eest ja ekraani seest.

Otsesaadet "Suveniir" juhib igal nädalal üks tuntud saatejuht. Esimesel nädalal on eetris Neeme Raud, seejärel Kadi Jaanisoo, ETV ametlikul juubelinädalal Maire Aunaste, tema järel Meelis Kompus, Roald Johannson, Grete Lõbu, Toomas Luhats ja augusti viimasel nädalal Viktoria Ladõnskaja.

"Kui üritada defineerida sõna suveniir, siis on see tavaliselt meene, mille reisija toob koju lahedate mälestuste tõttu, mis antud suveniiriga seotud on," iseloomustab saatesarja Toomas Luhats. "Loodan et "Suveniirist" saab just selline saade, mida on hiljem äge mäletada ning mille võiks kujundlikult kleepida külmkapile, et see aegajalt meenutaks - äge oli Suveniir 2010. aastal ETV-s."

Koostöös Maamajanduse Infokeskuse ja Eesti Leader tegevusgruppidega jõuab igas saates eetrisse ka tükike tegusat maaelu. Need on optimistlikud lood sellest, kuidas Eesti eri paikades on elu sisse puhutud paljudele uutele ettevõtmisele: Halinga Jahiseltsi uus jahimaja, Värska noortekeskuse rulapark, leivategemise koolitus Pikakannu koolimajas Võrumaal, kivilõhkumispäev Taageperal jne.

Saade on eetris alates 5. juulist esmaspäevast neljapäevani kell 20.05.