"Hüvasti, NSVL" on humoorikas ja haarav üleskasvamise lugu Johannesest, kes sündis enneaegsena oma tudengist üksikemale ning jäi vanavanemate kasvatada 1980ndate Eestis. Ettevõtliku Johannese saatuseks on olla üksildane ja teistest erinev, kuni ta 10-aastasena leiab oma esimese armastuse. Sama ajal kukub foonil kokku NSVL.

Filmi stsenarist, režissöör ja helilooja on Lauri Randla, operaator Elen Lotman, kunstnik Jaana Jüris, kostüümikunstnik Mare Raidma, produtsendid Peeter Urbla ja Mark Lwoff (Soome). Filmi tootjad on Exitfilm ja AB Bufo OY (Soome). Tootmist toetavad Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital, Soome Filmifond, Soome Rahvusringhääling YLE ja Euroopa Kaastootmisfond Eurimages.

Peategelast Johannes mängib Niklas Kouzmitchev, teistes osades Nika Savolainen, Ülle Kaljuste, Tõnu Oja, Pääru Oja, Jekaterina Novosjolova, Elene Baratšvili, Dima Bespalov, Anne Reemann, Liina Tennosaar, Piret Krumm ja Viktor Lanberg. Film on eesti, ingeri ja vene keeles. "Hüvasti, NSVL" esilinastus on planeeritud 2019. aastasse.

Režissöör Lauri Randla on saanud Soomes Aalto/ELO filmikoolist bakalaureuse- ja magistrikraadi filminduses. Tema senine filmograafia sisaldab mitmeid lühifilme: "Vangistus" ("The Imprisonment", 2008, 22 min), "Selle päevani" ("Until this day", 2009, 8 min), "Vang" ("The Convict", 2010, 28 min), "Tsoon" ("The Zone", 2011, 23 min), film pälvis hõbekera Camerimage'i filmifestivalil Poolas ja esimese auhinna Reikäreuna filmifestivalil Soomes; "Ma vihkan armastust sinu vastu" ("I hate to love you", 2013, 20 min) ning "Mausoleum" (2016, 26 min). Viimati mainitud film on pälvinud kaheksa rahvusvahelist auhinda: 2016 Toronto lühifilmide festivalil parima välismaise filmi auhinna, festivalil "ShortCuts Bucharest" Rumeenias publikuauhinna, festivalil "Scanoramas" Vilniuses parima filmi tiitli, festivalil "Accolade Global Film" eriauhinna, filmifestivalil "Mumbai Short" žürii eriauhinna ja tänavu Lillehammeri filmifestivalil "Amandus" auhinna helilahenduse eest.