Viimased poolteistkuud on filmimeeskond Laitses võtetel viibinud. "Minu arust on kõige parem söögipaus, sest et see meeldib mulle. Kõige hirmsam on meie tagumine maja, sest seal kummitab minu arust," ütles Siimu osatäitja, 10-aastane Kimi Reiko Pilipenko. Ta täpsustas, et on kummitusliku maja juures näinud, kuidas kivid ilma põhjuseta alla kukuvad, vahendab ERR.

Seevastu Mia Margoti osatäitja, 10-aastane Una Marta Soms arvas, et kõige hirmsam on see, kui peab mitut stseeni mitu korda tegema. Kõige toredam on aga lossis olemine. "Seal on päris äge ja natuke naljakas minu jaoks, sest seal elavad mõned tuvid," rääkis Soms.

Noored näitlejad rääkisid ka, et sõpradel on nende üle väga hea meel ja nad plaanivad kindlasti filmi kinno vaatama minna. Lapsed on ka omavahel võtetel sõpradeks saanud. "Me kõik elame Eesti eri kohtades, nii et me ei saa väga koos olla, aga sõbrad oleme me ikka ja ma arvan, et kirjutada ikka saame," rääkis Pilipenko võtetejärgsetest plaanidest.

Kilmi lastepõnevik “Tagurpidi torn” räägib viieliikmelise lastekamba suvest unises Lõuna-Eesti külas, kus ainukest lõbu pakub hängimine ja mängimine mahajäetud tootmiskompleksis. Ühel päeval keelatakse lastel seal viibimine ära, kuid kamba pealik Kristjan ning tema sõbrad Ariel, Loore, Mia-Margot ja Siim otsustavad keelust üle astuda ja suunduvad salaja tagasi kompleksi territooriumile. Kompleksi valvur Elmar (Andres Lepik) annab sellest teada lastevanematele, kuid need ei jõua oma argitoimetuste kõrvalt lastel silma peal hoida.

Ühel päeval juhtub kompleksi valvuriga õnnetus. Lapsi jälitanud Elmar kukub sügavasse auku ja vajab väljapääsemiseks kõrvalist abi. Kui ühise eesmärgi nimel otsustatab kamp mehe pantvangiks jätta, leiab Kristjan end karmist vastasseisust oma parimate sõpradega. Mida teha? Kas riskida pahandusega kodus või päästa elu? Otsuse edasilükkamine muudab asjad ainult hullemaks. Kristjanil jääb lahendada küsimus - mis on õige ja mis on vale?

Režissöör: Jaak Kilmi
Stsenarist: Aidi Vallik
Produtsent: Evelin Penttilä
Osades: Nils Jaagup England (Kristjan), Rebeka Kask (Loore), Una Marta Soms (Mia-Margot), Laura Vahtre (Ariel), Kimi Reiko Pilipenko (Siim), Mirja ja Mirje Toomsalu (Lisandra), Andres Lepik (Elmar)

Kõrvalosades: Rasmus Ermel, Riho Kütsar, Evelin Võigemast, Anti Kobin, Ester Kuntu, Jaanika Arum, Juuli Lill, Reimo Sagor