Arya Stark

Noort Starki mängib Maisie Williams, kes oli sarja alguses kõigest 14-aastane. Nüüd kohe 22-aastaseks saav Williamsi jaoks oli "Troonide mängus" osalemine esimene näitlemiskogemus.

Foto: AP/ Scanpix

Sansa Stark

Arya Starki vanemat õde mängib Sophie Turner, kes alustas sarjas näitlemist 15-aastaselt. Turner on kihlatud laulja Joe Jonasega ja räägitakse, et nende pulmi on oodata juba sellel suvel. Turneri jaoks oli emotsionaalselt kõige raskem viienda hooaja osa, kus ta oli kõigest 18-aastane ja pidi mängima stseeni, kus sarjas tema vastne abikaasa teda vägistas.

Foto: AP/ Scanpix

Tyrion Lannister

Peter Dinklage mängib sarjas perekonna poolt põlatud Lannisterite kõige nooremat venda, keda kutsutakse ka Kääbikuks. Kusjuures Dinklage sai parima kõrvalosatäitja rolli eest Emmy ja Golden Globe auhinna. Kuigi peaosatäitjateks peetakse pigem Jon Snow, Daenerys Targaryen ja Cersei Lannisteri karaktereid, siis IMDb järgi on kõige enam osades olnud just Tyrion Lannester (66 episoodis), talle järgneb Cersei Lannister (63 episoodis).

Foto: AP/ Scanpix

Daenerys Targaryen

Draakonite Ema ehk Daenerys Targaryeni osa mängib Emilia Clarke, keda esialgu pidi kehastama Tamzin Merchant. Clarke jaoks oli väga keeruline filmida alasti stseene, eriti esimeses hooajas vägistamisstseeni. Ta ütles ajakirjale Esquire, et: "ma jõin tassikese teed, nutsin natuke ja alles siis olin valmis järgmiseks stseeniks.".

Foto: AP/ Scanpix

Cersei Lannister

Kahtlemata fännide seas ühte kõige vihatumat osatäitjat kurja Cersei Lannesteri kehastab Lena Headey. Paljud ei tea, aga Lena Headey ja Jerome Flynn, kes mängib seriaalis Bronni olid päriselus paar ning nende suhe lõppes nii halvasti, et näitlejad keelduvad osalema ühes stseenis. Seda oli näha ka 7. hooaja osas, kui enamused peaosatäitjad kohtusid draakonite areenal ja Bronn läks koos Podiga hoopis jooma, mis tundus veider, sest enamused olulised ja vähemolulised näitlejad jäid areenale.

Foto: AP/ Scanpix

Jon Snow

Pailast ja tõelist isetut kangelast Jon Snowd kehastab Kit Harington. See 32-aastane näitleja on võitnud paljude südame, kuid tema kinkis oma südame kaasnäitlejale Rose Lesliele, kes mängis metslast Ygrittet.

Foto: AP/ Scanpix

Bran Stark

Isaac Hempstead Wright oli kõigest 12-aastane, kui alustas Bran Starki rolli mängimisega. Tänaseks 20-aastane noormees on täielikult muutunud. Samuti on muutunud tema kehastatav Bran Stark, kes pärast kõige esimest "Troonide mängu" osa kaotas pärast tornist kukkumist liikumisvõime ja temast sai kolme silmaga ronk, kes näeb minevikku ja olevikku. Kahtlemata on Bran Starkil võtmeroll selles, kuidas "Troonide mäng" lõppeb.

Foto: AP/ Scanpix

Jaime Lannister

Kuldsete juustega Jamiet mängib Nikolaj Coster-Waldau, kes on Taanist pärit näitleja ja lavastaja. "Troonide mängu" hooaja möödudes kaotas Jamie Lannister oma pikemad kuldsed kiharad kui ka käe.

Foto: AP/ Scanpix