Üksvärava pere on suur ja laululembeline, saates astuvad üles kaks õde ning nende tarmukad tütred. Eike Üksvärav ja tema 15-aastane tütar Karmel elavad Lihulas. Täpselt sama vana tütar, Evelin, on ka Eike õel Elen Gillil ja nemad tulevad saatesse Haapsalust.

Elen Gill töötab Haapsalu muusikakoolis klaveri ja solfedžo õpetajana, "Lepatriinu" lasteaias muusikaõpetajana ja jõuab pidada ka müüja ametit mahekaupade poes. Tema tütar Evelin õpib Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumi 9. klassis. Eike Üksvärav töötab Haapsalu tervisekeskuses Laine massöörina ja käib vahel abiks Lihula Vesiroosi pubis. Tema tütar Karmel õpib Lihula Gümnaasiumis 9. klassis.

Õed Eike ja Elen on pärit seitsmelapselisest Üksväravate perest, nende isa oli Lihula kultuurimaja juhataja ja nõnda kuulusid laul, tants ja pillimäng igapäevaelu juurde. Muidugi pandi lapsed ka muusikakooli, Eike õppis klarnetit ja Elen flööti.

Õdede oma pere loomisel mängis samuti muusika suurt rolli, nende kaasadki on musikaalsed ja on ka head tantsupartnerid. Eike tütar Karmel on aga õppinud trompetit ja klaverit ning Eleni tütar Evelin viiulit ja klaverit. “Perepeo” laulude valikul saigi otsustavaks just tüdrukute muusikamaitse.

Vaata pilte perekond Üksväravast:

Perekond Tints laulab koos ka igapäevaselt, neid võib kuulda ansamblis Krüüsel. „Paldiski on väike vaikne linn oma elu elamiseks ja eesti-asja ajamiseks ning siin on suurepärane loodus,“ ütleb pereema Birgitta Tints oma kodukohta iseloomustades. Ta töötab huvijuhina Paldiski Gümnaasiumis. Armastab laulu, teatrikunsti, etlemist ja on ka korvpalli-fänn. Birgittale meeldib tantsida ja ta õpib aina juurde erinevaid pille (rütmipillid, parmupill, väikekannel). Tütar Bibi Tints on kahe lapse ema ja töötab muusikaõpetajana Paldiski lasteaias. Tema peas helisevad erinevad helid huvitavates seadetes, instrumentidest mängib klaverit, väikekannelt ja rütmipille.

Birgitta vanem poeg Are on tudeng ja ühtlasi üliõpilasesinduse president TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias ning jõuab tegutseda ka matkajuhina Elamuspangas. Hobideks ikka muusika, teatrikunst, aga ka korv- ja võrkpall. Tantsib labajalga ja mängib löökpille, parmupilli, tinistab kitarri ning on avatud veel uutegi pillide õppimiseks. Pere noorem poeg Freddy õpib ja töötab ning lööb venna kõrval kaasa Elamuspanga tegemistes. Temagi on muusikapoiss, aga huvitub ka tehnikast, armastab filme, matkamist ja seiklusi, teeb sporti. Oskab mängida basskitarri, kitarri, trumme, rütmipille, parmupilli, väikekannelt. Meeldib tantsida rahvatantsu ja ta huvitub ka uutest tantsudest.

Ansambel Krüüsel, kus pereliikmed kaasa teevad, sündis Paldiski Gümnaasiumis ja oligi esialgu gümnasistide vokaalansambel. Siis lõpetasid noored kooli, aga soov koos edasi laulda ja seltsielu elada jäi alles. Osalistega liitusid ka senised toetajaliikmed ja nii ollaksegi koos tänase päevani. Laulmiseks saadakse kokku korra kuus – oma rõõmuks ja koos nendega, kes kutsuvad külla.

Vaata pilte perekond Tintsist:

Esitusi kommenteerivad Maire Aunastega koos külalised Urve Palo ja Koit Toome. Saate võitjapere jätkab laulmist juba poolfinaalis.