Eesti Oscari komisjoni kuulusid Eesti Filmi Instituudi välissuhete juht Tristan Priimägi, režissöör Kersti Uibo, filmitegija-filmiajakirjanik Kristiina Davidjants, Eestis resideeruv filmiajakirjanik Laurence Boyce ja Forum Cinemase levijuht Siim Rohtla. Valikus oli viis eelmise aasta 1. oktoobrist käesoleva aasta 30. septembrini linastunud täispikka eesti mängufilmi: “Eestlanna Pariisis”, “Deemonid”, “Kõik muusikud on kaabakad”, “Elavad pildid” ja valituks osutunud “Free Range”. Oscari gala toimub 2. märtsil 2014.

“Free Range” on Veiko Õunpuu kolmas täispikk mängufilm, mis esilinastus 19. septembril. Filmi rahvusvaheline esilinastus toimub 2014. aasta veebruaris Berliini filmifestivali Forum'i programmi raames.
Film kogus Eesti kinolevis avanädalal 3928 vaatajat.

Veiko Õunpuu lavastajakäe all valminud „FREE RANGE/ Ballaad maailma heakskiitmisest” on lugu algajast kirjanikust, kes oma tüdruku raseduse tõttu peab väga kiiresti otsustama oma koha üle ühiskonnas. Kui uudis teda tabab, on ta just äsja vallandatud oma töökohalt ajalehe juures ja kavatseb täielikult pühenduda kirjandusele. Kuidas elada nii, et hiljem poleks piinavalt valus mõttetult raisatud elu pärast, jäädes samal ajal härrasmeheks? Millised üleüldse on ühe inimese moraalsed kohustused? Me näeme noort meest üritamas, vähem üritamas ja üldse mitte üritamas, aga täielikult loobumas me teda ei näe.

Filmi stsenaristid on Veiko Õunpuu ja Robert Kurvitz, režissöör Veiko Õunpuu, operaator Mart Taniel, kunstnik Jaagup Roomet. Filmis mängivad Lauri Lagle, Jaanika Arum, Laura Peterson, Roman Baskin, Peeter Volkonski, Rita Raave jt. Filmi tootja on Homeless Bob Production ja produtsent Katrin Kissa.