1. Renee Zellweger töötas ajakirjandusliku kogemuse saamiseks varjatult ajalehetoimetuses


Kui Renee Zellwegerile roll määrati, läks ta ühe Briti ajalehe toimetusse kolmeks nädalaks tööle, et näha, kuidas seal elu käib. Töötajatele tutvustas ta ennast Bridget Cavendishi nimega ja selgitas, et on tulnud praktikale. Zellweger sai oma töökohustustega nii veenvalt hakkama, et ülemus pakkus talle "praktika" lõppedes isegi tööd, millest ta loobuma pidi.

2. Zellweger pidi hindama mitut kriitilist artiklit iseendast

Praktikal olles pidi näitleja töötama läbi mitu kriitilist artiklit, milles kiruti seda ameeriklast, kes Bridget Jonesi osa täitma hakkab. Kuigi enamuse suutis ta rahulikult ühest kõrvast sisse ja teisest välja lasta, siis üks artikkel ajas ta siiski nii endast välja, et ta märkis äärele "prügi" ja pani selle kõrvale.

3. Miks on tundmatu tüdruku laual Jim Carrey pilt?

"Me, Myself & Irene"


Praktikal olles oli Zellwegeri laual tema tolleaegse poiss-sõbra Jim Carrey pilt. Töötaja nimega Alexandra Heminsley, kes teda praktika vältel aitas, käis tihti näitlejatari laua juures ja küsis pildi kohta, omamata õrna aimugi sellest, keda ta tegelikult juhendab. Zellweger saatis Heminsley'le hiljem tänukaardi.

4. Ülemus, kellele Zellweger kirja saatis, sai isegi filmi

Pärast tänukaardi saatmist kutsus Zellweger teda võttele ja lubas, et aitab ta isegi kinoekraanile pääsega. Heminsley on öelnud, et Zellweger kinnitas talle, et paneb ta kuhugi, kus teda näha oleks. Nii siis ongi Zellwegeri praktikabossi pool pead sekundi vältel ühes stseenis näha.

5. Veini müük kukkus


Bridget Jones on teatavasti suur veinisõber ja mitmel korral on filmis näha, kuidas Jones sõpradega või üksi klaasikest või mitut naudib. Kui tavaliselt filmis nähtav tootereklaam tõstab müüki, läks seekord vastupidi. Veiniekspertide kinnitusel veini müüdavus langes ligi seitsme miljoni ühiku võrra, kuna filmis ei näidatud veini tarbimist kõige positiivsemas valguses.

6. Kuulus lumesadu filmiti hoopis suvel

Stseen, kus Jones poolpaljalt lumesajus jookseb, et Mark Darcy't leida, polnudki tegelikult külmal ajal filmitud. Lumi klipis on tehislik ja tegelikult on stseen üles võetud suvel, seega polnud Renee Zellwegeril tegelikult sugugi külm.

7. Viimane osa ei mõjutanud Zellwegeri kaalu


2016. aastal esilinastunud "Bridget Jonesi beebi" oli ainus film kolmest, mille tarvis ei pidanud näitleja kaalus juurde võtma. Režissöör tõdes, et neile meeldis mõte sellest, et Bridget on küll ideaalkaalu saavutanud, kuid see ei ole lahendanud tema üksilduse probleeme. Mitte kõik fännid polnud muutusega rahul ja leidsid, et see on rolli reetmine.

8. Kolmas osa tehti teatavaks aastaid varem

Kolmanda osa valmimine kuulutati välja 2009. aastal, kuid film jõudis publikuni alles 7 aastat hiljem. Algselt olid kõik kolm näitlejat nõus osalema, kuid hiljem Hugh Grant loobus, põhjendades oma otsust sellega, et talle ei meeldi käsikiri. Kuigi lugu kirjutati ümber, tuli Granti jäetud suurt auku täitma hoopis Patrick Dempsey.

9. Bridgeti rolli kaaluti veel paljusid teisi tuntud näitlejaid


Ikoonilisse Bridget Jonesi rolli oleks võinud saada veel Cameron Diaz, Kate Winslet, Emily Watson, Rachel Weisz, Toni Colette ja paljud teised. Colettile rolli isegi pakuti, kuid teiste võimaluste tõttu ta loobus. Kate Winsleti peeti aga liiga nooreks.

10. Loota võib, et tulemas on ka 4. osa

Zellweger on öelnud, et kindlasti on ta nõus edaspidigi Bridget Jonesi kehastama ja loodab, et tulemas on veel üks osa. Kirjanik Helen Fielding on välja andnud ka 4. osa novelli, milles pärast aastaid kestnud õnneliku abielu ja kahte last jääb Jones kallima surma tõttu taas üksi. Kahjuks võib ka viimase raamatu inspiratsioon olla tulnud kirjaniku enda elust. Raske haiguse tagajärjel suri Fieldingu abikaasa 2016. aastal, paaril on kaks ühist last.

Allikad: veebileht Factinate ja veebileht Cosmopolitan