Thomas Harrise romaanil põhineva loo jäleduse tõttu jäid järjefilmi tegevusest eemale nii algupärase filmi naisstaar Jodie Foster kui rezhissöör Jonathan Demme. Nende kohad võtsid sisse mitte vähem muljetavaldav Julianne Moore ja “Gladiaatoriga” kuulsust kogunud Ridley Scott.

Möödas on 10 aastat ning FBI kuldtüdruk Clarice Starling on sunnitud jõudu katsuma pahatahtliku õigusministeeriumi töötaja Paul Krendleriga (Ray Liotta), kes püüab meelitada Hannibal Lecterit taas tegutsema tema ainsa elus oleva ohvri — nahatu ja õudse Mason Vergeri (Gary Oldman) mahitusel. Lecter neelab sööda alla ning katkestab oma rahuliku elu Firenze muuseumikuraatorina, äratades kohaliku politseiniku Rinaldo Pazzi (Giancarlo Giannini) tähelepanu.

Filmist ei ole välja lõigatud ka raamatu kõige brutaalsemaid kohti, näiteks inimliha söövaid metssigu.

Kriitikute sõnul puudub “Hannibalis” hirmutegur, mis tegi algupärase filmi nii haaravaks. Lecter on uues filmis staar, omamoodi joonisfilmilik tegelane, kusjuures vaatajal ei jää mahti tunda huvi selle vastu, kelle maks koos punase veiniga pannile rändab.

Sellele vaatamata pakub film head meelelahutust ning seda peamiselt tänu peaosalisele, 63-aastasele Hopkinsile, kes lausa kiirgab karismat ning vaimukusi.

See ei ole hea film, aga see on põrgulikult hea meelelahutus.