See oli 2001. aasta mais, eeloleval pühapäeval aga tuleb kiiresti kultussarjaks tõusnud maffiapere draama taas 13 iganädalase osaga Ühendriikides teleriekraanile.

Draama tegevustik toimub New Jerseys, kus Tony Soprano tegutseb abikaasa, pereisa ja maffiabossina, “Sopranod” on lõiganud avatiitritest välja New Yorgi kaksiktornid, samas ei puutu sarjas viited mullusele 11. septembri tragöödiale.

“Ema olukord läks pärast Maailma Kaubanduskeskust palju halvemaks,” kommenteerib mitte kuigi terava mõistusega Bobby Bacala Tonyle ning lisab: “Quasimodo ennustas seda kõike.” “Nostradamus,” parandab Tony teda kannatamatult, “Quasimodo oli Notre Dame`i küürakas kellamees.”

“Sopranode” neljas hooaeg on omamoodi sild tollase ja nüüdse vahel, Sarja tegelastest ei ole keegi jõude: onu ootab kohut ning Föderaalsel Juurdlusbürool on läinud korda tungida Tony organisatsiooni, kusjuures bossi järglaseks koolitataval Christopheril ei logise mitte ainult kruvid, ta on Tony teadmata ka heroiinisõltlane. Kodus nõuab Tony naine Carmela, et mees hajutaks riske ega hoiaks kogu raha madratsi all. Tony aga ei taha aktsiatest kuuldagi, märkides, et neil ei ole Enroni tüüpi sidemeid.