"Kõik muusikud on kaabakad" on visuaalne armastuskiri muusikale. Oma kaunimates unistustes on Leila (Riina Maidre) särav laulja. Tegelikkuses kulub aga kogu ta energia ja anne hingenärivate suhete, meelemürkide ja glamuurse poosetamise peale. Eelmisel aastal Balti Filmi- ja Meediakooli lõpetanud ja 2010. aastal Popidioti loole “Hanging on Friday” tehtud video eest aasta muusikavideo auhinna saanud režissöör Heleri Saarik tõmbab reeglitele vee peale. Filmikunsti võimalustega mängides viib ta vaataja kõhedasse universumisse, kus piir tegelikkuse ja illusioonide vahel on õhkõrn. See on maailm, mis tuttav kõigile neile, kes ühel hetkel on oma elus pidanud täiskasvanuks saama ja endale tunnistama, et unistamisest üksi ei piisa. Ja kes sellest hoolimata valivad unistamise.

Leila ettearvamatute käikudega poissi mängib Nero Urke, loomingulises ummikseisus produtsenti Jarek Kasar. Kõrvalosades astub üles terve rida Eesti noore põlvkonna muusikuid nagu Mihkel Kõrvits, Lotte Jürjendal, Helina Risti, Andres Lõo jt. Filmi ühelt poolt uneleva ja teisalt robustselt realistliku operaatoritöö tegi Erik Põllumaa. Tegelasi ümbritseva secondhand paradiisi lõi kunstnik Kristina Lõuk. Psühhedeelse glamuuri radadel seiklesid kostüümikunstnikud Helina Risti ja Lotte Jürjendal. Filmi produtsendiks on “Seenelkäigu” vaatajateni toonud Piret Tibbo-Hudgins.

Film on täis head eesti muusikat. Linateosele on muusika kirjutanud helilooja Tõnis Leemets, lisaks kuuleb lugusid Jarek Kasarilt, Riina Maidrelt, Andres Lõolt, Tehnoloogiliselt Päikeselt, Sequoia 7-lt jne. “Kõik muusikud on kaabakad” maailmaesilinastus toimub Aasia suurimal filmifestivalil Busanis (www.biff.kr), kuhu režissöör ka ise kohale sõidab. Film osaleb Flash Forward võistlusprogammis, kuhu valitakse üksnes 8 värske filmikeelega linateost. Eesti esilinastus toimub 26. oktoobril Sõpruses ning alates järgmisest päevast saab filmi vaadata nii Sõpruses kui Coca Cola Plazas.

Filmi tootis Allfilm, filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus, Eesti Kultuurkapital ja BFM. Facebooki leht asub SIIN