Kuigi Henry Kõrvits ise skandaalsel pressikonverentsil ei viibinud, käis ta filmi esilinastusel. ""Melanhoolia" esilinastusele saali sisenedes oli kuulda aplausi vahele ka palju halvustavaid hüüdeid von Trieri suunas," rääkis Kõrvits, et lavastaja tõmbas oma naljadega endale korraliku viha kaela.

"Ma arvan, et Lars von Trier ei suutnud ennast päris korrektselt väljendada, kuna inglise keel pole tema esimene keel ja tegemist on ikkagi mehega, kes on natuke "teistmoodi kokku pandud" kui suurem osa inimesi. Ja samuti suutis tervest tema jutust ajakirjandus taas kontekstist välja rebitud katkenditest teha suured pealkirjad stiilis "Lar von Trier - ma olen nats", mida ta ju tegelikult lõpetuseks naljaga ütles. Kokkuvõtlikult öeldes: mõttetult üles puhutud mull jälle!" usub Henry Kõrvits.

Cannes'i üldist melu peab ta aga võimsaks. "Kõik oli omal kohal - kümned suured filmistaarid, tuhanded ajakirjanikud ja ärimehed, üks suur värvitud puudel ja kümned tuhanded kikilipsudes nohikud, kes õhtuti voodis unistavad, et nemad on järgmine Jack Sparrow või Aki Kaurismäki."