Patrick Jane’l on telepaatiline võime näha läbi kurjategijate kõige jälgimad valed ja nendega manipuleerides jõuda lahendusteni, milleks uurijad tavavahenditega võimelised ei ole. Tema alaliseks paariliseks ja ülemuseks on sarjas kaunis vanemuurija Teresa Lisbon (Robin Tunney), kes peab Bakerit küll enamasti eneseimetlejaks ja “suureks lapseks”, kuid kes teab, et ilma maagilise nõustajata jääksid paljud pätid tänavatele.

Bakeri isiklik tragöödia on tema mõrvatud perekond. Kuritöö pani toime end Red Johniks nimetav sarimõrvar, kes viibib endiselt vabaduses. Baker on võimeline Red Johni tabamise nimel ükskõik milleks...

“Mentalisti” uus hooaeg viib Patricki seitsme inimese jälgedele, kellest üks peab olema Red John. Mees, kes tema perekonna mõrvas, ei saa ju olla ometi väljamõeldis vaid peab reaalselt eksisteerima! Patricki ja Red Johni vahelised psühholoogilised mängud on võtnud aga enneolematu mõõtme, mis seavad ohtu ka Teresa.

“Mentalisti” eesotsas särab Emmydele ja Kuldgloobusele kandideerinud Simon Baker, kes on tuntud ka filmidest “Saatan kannab Pradat” ja eelmisel aastal Eesti kinodes linastunud komöödiast “Nende esimene aasta”.

Põnev ja kaasahaarav “Mentalist” on uute osadega Kanal 2 ekraanil esmaspäeviti kell 22:30.