HÕFFi programmis kohtab viimaste aastate parimaid õõva- ja fantaasiafilme, unustatud klassikat, trash- ning kultus-, friigi- ja ekstreemkino. Rahvusvaheliste filmikülaliste ning tervet Haapsalut haarava ärevusega on HÕFF muutunud teravaid kinoelamusi otsivate filmifännide kevadhooaja tippsündmuseks.



HÕFFi eesmärgiks on tutvustada Eesti ja lähiriikide kinopublikule õudus-, fantaasia- ja kultusfilmide žanre ning maailmakino varamut läbi võimalikult laiahaardelise ja kaasaegse filmivaliku. HÕFFi programmi koostamise põhimõtteks on mitte näidata Hollywoodi mainstream, õudus- ja fantaasiafilme, vaid keskenduda sõltumatule art house horrorile, mis Eesti kino- ega videolevisse suure tõenäosusega kunagi ei jõua. Samuti moodustab olulise osa festivali programmist filmiajaloos kultusstaatuse omandanud režissööride ja filmide tutvustamine nn.grindhouse ja double bill ajaloo puudumise tõttu.

 Tänavu pühendab festival fookuse Ameerika žanrikinole. Programmis on kaks Euroopa esilinastust ("Teispool musta vikerkaart", "Katekismusekataklüsm"), mitmeid verivärskeid festivalihitte ("Pumppüssiga hulkur", "Karate-Robo Zaborgar", "Trollikütt") ja publikumagneteid ("Tõotatud maa", "Jõle" jt). Pole unustatud nii kõige tugevama närvikavaga õõvafilmisõpru ("Alateadlik julmus"), psühholoogilist thrillerit armastavat publikut ("Punane, valge ja sinine", "Võigas surm", "Julia silmad" jt.) ega ka retrost lugupidavaid filmifänne ("Saatana maja", "Norra ninja"). Kokku näeb festivalil 18 filmi.

HÕFFi avab 29. aprillil zombimarss läbi Haapsalu kesklinna mis päädib kell 21:30 Haapsalu Piiskopilinnuses algava TASUTA vabaõhukinoga.