Statistika ei näita viimaste aastate vaadatuimale kanalile midagi rõõmustavat — uued omasaated, nagu värskendatud “Seitsmesed uudised”, tõsielushow “Kaunitar ja geenius” ning kodumaine teleseep “Helena”, on koha leidnud septembrikuu vaadatavuse esisaja teises pooles, kirjutab Postimees.

Uudis, et järgmisest nädalast kaob ekraanilt muusikasaade “Hoia ja keela!”, on SL Õhtulehe teatel nii värske, et üllatab ka saate juhti Antti Kammistet ja žürii liiget Tanel Tatterit.

TV3 pressiesindaja Anneli Adermann annab teada, et kolm aastat eetris olnud “Hoia ja keela!” asendatakse USA tõsielusarjaga “Simple Life”, mille Eesti analoog “Lihtne elu” möödunud sügisel TV3s jooksis.

Olgugi et oodatust kehvemini on läinud uuel teleajakirjal “Magnet”, mida juhivad Alex Lepajõe ja Heti Tulve, jääb see saade praegu veel püsima.

“Helena” stsenarist Marko Lillemägi aga räägib, et juba oktoobris tulevad seriaali juurde kaks tütarlast. Anneli Adermann lubab, et seriaali tuuakse mõned päris kobedad nimed.

Nädala alguses teatati kuus aastat TV 3 programmidirektori ametit pidanud Jüri Piheli lahkumisest ning TV 3 juht Toomas Vara tunnistas, et osalt tingis lahkumise langenud reiting.

Seni stabiilselt vaadatuim kanal TV 3 sel sügisel selgelt oma suurimast konkurendist Kanal 2st maha.

Telekanalite jaoks on kõige olulisem korralik vaatajate arv sügiskuudel. Nimelt sõlmitakse enam kui pool reklaamilepingutest telemaailmas aasta lõpus, terve järgmise aasta peale.

Kui sügisega ei suudeta senisest enam inimesi enda juurde meelitada, võib vaatajate vähenemine meediafirma Media House juhi Raido Raamatu sõnul hakata tunda andma ka TV 3 rahakotis.

Toomas Vara sõnul ei ole uut programmi eest vastutajat veel välja valitud, kuid teada on inimesed, keda sellele kohale kaalutakse. “Loodame lähiajal valiku ära teha,” lausus ta.