Kodus on selgeks õpitud esimese vooru laulud: ansambli Karavan “Seisvad Seierid”, Family “Sajab mehi” ja ansamblilt Ruja “Viimne mood”. Žürii üllatusliige on seekord Jaanus Nõgisto.

Kadrina kirikukoori laulja Terje Tiimus rääkis südamlikust vastuvõtust kodukandis peale üllatusvõitu Laululahingu teises saates, 5. aprillil.

“Vaatamata hilisele tunnile oli meil palju tervitajaid, kui Tallinnast kodumaile jõudsime. Juba Viitnal olid oma valla elanikud taskulampidega vastas, Kadrinasse jõudes ootas meid aga vallavolikogu esimehe Ain Suurkaevu öine tervitus. Õnnitlusi oleme saanud isegi Soomest ja Saksamaalt! Ka praktilistes tegemistes mõjub Laululahing võlusõnana. Kui öelda, et Laululahingu saate jaoks on vaja, saab näiteks juuksurile aja, kuigi esmalt näib, et vabu aegasid ei ole,” rääkis Tiimus lõbusalt. Naiskoor “Emajõe Laulikud” jäi esimesest saatest meelde särava ja energilise koorina, eriti laulu “Doktor Noorman” esitusega.

Kuigi esimesest eelvoorust sõideti koju edasipääsupassita, otsustasid televaatajd just Tartu naistele uue lahinguvõimaluse anda ja hääletasid nad saatesse tagasi. “Kui midagi ette võtame, siis anname endast parima! Olen kindel, et homme tuleb äge saade,” rääkis laulja Leelo Muru.

Nuku- ja Noorsooteatri segakoori liikmetel on enne poolfinaali olnud palju töid-tegemisi. “See on teatriinimeste puhul ikka nii, et raske ühist aega leida. Minu jaoks on see olukorra raskemaks teinud,” ütles koori juht Kaire Vilgats.

Homses poolfinaalis plaanib koor panna suuremat rõhku laulule. “Mingil kujul võtame nukud loomulikult ka sel korral kaasa. Vähemalt publikuks,” lubas Vilgats. Samas ei julgenud Vilgats poolfinaali tulemust prognoosida. ”Meie koori üks eelis on see, et oleme nooruslikud, teisalt pole meil nö klassikalise koorilaulu kõla. See võib osutuda nii tugevuseks kui ka nõrkuseks,” rääkis Vilgats. Vahvat ülesastumist lubas koor poolfinaalis igal juhul!

Laululahingut näeb ETV-s laupäevaõhtuti kell 21.35. Kooride esinemisi, lõbusaid vahepalu, žüriid ja saatepublikut juhib Tarmo Leinatamm.