19. septembril esilinastunud uus eesti mängufilm kogus esimese nädalaga 1509 vaatajat, avanädalavahetusel vaatas filmi 794 inimest. Teise linastusnädalaga lisandus veel 971 vaatajat.

Teise nädala lõpptulemusega püsib “Agent Sinikael” viimaste aastate Eesti filmide seas vaatajate arvult neljandal positsioonil. Kui Peeter Simmi “Head käed” edestab Sinikaela napilt 3046 vaatajaga, siis “Karu süda” ja edetabeli tipus seisev “Lepatriinude jõulud” on rühkinud kaugemale ette.

MPDE juhi Laure Kaare sõnul ei kao “Agent Sinikael” niipea Coca Cola Plazast, kuna eesti filmi jaoks läheb tal küllaltki hästi.

Marko Raat pilab oma esimeses täispikas mängufilmis majandusspionaaži firmast väljapraagitud agendi traagilise loo kaudu suhtekorraldajaist õhumüüjate kultust.

Mait Malmsteni kehastatav nimitegelane agent Sinikael hakkab jalgu jääma maad võtvale õhumüüjate hiilgeajale. Vana kooliga spartalik agent vastandatakse filmis spionaažifirmasse värskeid tuuli toova välismaalase Florianiga, kes ei hooli endisaegsete luurajate käsitööoskustest ja tegutseb moodsate äriteooriate vaimus. Saksa näitleja Florian Feigli kehastatava uustulnuka ohvriks langevad nii Sinikaela kolleegid kui elukaaslane Monika, keda kehastab Kersti Heinloo.

“Agent Sinikaela” saab kobarkinos vaadata endiselt kuuel seansil päevas, neist kaks on hommikused 40kroonised, üks 70kroonine ja kolm õhtust 100kroonise piletiga.