Mängufilmi süžee tugineb Nikolai Gogoli rahvalikus laadis õudusjutule “Vii”, mille teemaks on kauni nõia kättemaks, kirjutab SL Õhtuleht.

Täispika mängufilmi tööpealkiri on “Viimane palve” ning episoodilisemates osades mängivad ka Jan Uuspõld, Epp Eespäev, Anu Lamp, Terje Pennie ja Indrek Ojari.

“Et Ita Ever ja Lembit Ulfsak on vene vaatajatele väga tuttavad näitlejad, siis nende kaasamine filmi oli iseenesestmõistetav,” ütles Dajan Ahmet, kes ettevalmistamise ajal aitas filmi näitlejaid valida.

“Ma ei oska selle filmi kohta praegu öelda muud, kui et hakkan seal mängima seda vana nõida, ja kui ma küsisin, miks just mina, siis öeldi, et me nägime teid filmis “Musträstaste saladus” ja sellest piisas,” ütles Ita Ever, kes mainitud filmis Miss Marple’ina ennast venelaste südametesse mängis.

“Oleg Fessenko on teinud eelnevalt Eestis kaks filmi ning tal on siit vaid meeldivad kogemused. Sellest võibki otsida põhjust, miks ta siia uuesti tagasi tuleb,” põhjendas režissööri otsust Ahmet. „Eestis on Lääne service, aga odavad hinnad.”

Kuna film on suunatud ennekõike Ameerika turule, mängivad näitlejad filmis inglise keeles. Siiski ei ole oluline perfektne inglise keele oskus, sest pealelugemise teevad juba Ameerika näitlejad.