Filmi produtsendi Anneli Ahvena sõnul on tegemist südamliku draamaga, kus tekkis suurepärane koostöö professionaalse filmimeeskonna, teenekate peaosatäitjate ning kaunite Tartu võttepaikade vahel.
„Filmis teevad nauditava rolli paljude poolt armastatud näitlejad Aarne Üksküla, Aleksander Eelmaa, Rita Raave ning Harriet Toompere,“ ütles Ahven. „Lisaks on see üle aastate esimene film, mille tegevus toimub Tartus ning meil on koostöö üle Tartu Linnavalitsuse ning sealsete ettevõtjatega väga hea meel.“

Filmi režissöör ja stsenarist on Tartu kirjanik Mart Kivastik, kelle „Külmetava kunstniku portreed“ mäletab kindlasti iga kultuurihuviline eestlane. Operaator-lavastajaks valiti soomlane Jarkko T. Laine, kelle osalusel on valminud lisaks paljudele Soome filmidele ka "Klass – Elu pärast". Kunstnik-lavastaja Katrin Sipelgaga on produtsent Anneli Ahven teinud koostööd sellise filmide raames nagu "Lilja 4 Ever" ja "Võõras".

"Üks mu sõber" linastub 8. jaanuaril 2011 Tartu kinos Cinamon, Tallinnas CCPlazas ja Artises. Haapsalu kultuurimajas näeb filmi 9. Jaanuaril ja Jõhvi kinos Amadeus 11. ja 15. jaanuaril. Seejärel liigub film Eestimaa teistesse kinodes.

Filmi sünopsis
Pärast naise surma ei taha peaosatäitja Mati (Aarne Üksküla) enam elada. Naine oli kogu tema elu - üksi pole elul mõtet. Kuigi Matil on töö raamatukogus ja seal on tema kõrval kolleeg Ruth (Rita Raave), kes on teda aastaid salaja armastanud, on Matil eluga raske edasi minna. Tütar Mari (Harriet Toompere) on aga oma eluga nii puntras, et vajaks ise abi. Mati tahaks lihtsalt ära. Siis ilmub ei tea kust püsimatu Sass (Aleksander Eelmaa), kõigi hädaliste sõber. Sass hakkab Matit elama õpetama. Matil on nüüd sõber, kellest on peaaegu et võimatu lahti saada.