"Leaving Neverland" on kaheosaline dokumentaalfilm, mis räägib kahe mehe, Wade Robsoni ja James Safechucki suhtes popstaar Michael Jacksoniga. Neli tundi kestev dokumentaal esilinastus 25. jaanuaril Sundance’i filmifestivalil.

Jacksoni varade haldajad sõnasid, film on mustamine, mehe perekond süüdistab filmis rääkivaid ohvreid valetamises ja arvab, et dokumentaal on avalik lintšimine.

Filmi režissöör Dan Reed vastas nüüd perekonna kriitikale.

"Neli tundi kestev tabloid. Ma ei iseloomustanud seal kuidagi Jacksonit, kui seda filmi vaadata, siis saad aru, et see on dokumentaal kahest perekonnast, Jackson on seal vaid üks element."

Reed väidab, et film ei ole Jacksonilst, maid see kirjeldab seksuaalset ahistamist – kuidas see juhtub ja milliseid tagajärjed on sellel hiljem.

"Neil on väga kallis vara, mida kaitsta," lisas Reed. "Iga kord, kui mõni Jacksoni laul mängib, teeb kassaaparaat häält. Ma ei ole üldse üllatunud, et nad teda iga hinna eest kaitsta üritavad."

Režissöör ei usu samuti, et Jacksoni perekond on dokumentaali vaadanud. "Nende väljaütlemised ei ole sobivad sellega, mida filmis näidatakse!"