Esimene, Bondi-film kandis nime „Dr. No”, kus MI6 salaagenti kehastas „parimaks 007-ks” nimetatud legendaarne Sean Connery, kirjutas RIAN.

Bondi-uurija Gary Thomase arvates on Bondi tegelaskuju 45 aastaga kõvasti muutunud.

„Kui Connery mängitud Bond on väga mehine ja kohati isegi julm, siis aastatega on agent 007 muutunud veetlevamaks, inimlikumaks ja heasüdamlikumaks — võib isegi öelda, et pehmeloomuliseks,” selgitab Thomas.

Kokku on briti agendi seiklustest 45 aasta jooksul vändatud 21 filmi, kus lisaks šotlasest Conneryle on Bondi kehastanud ka austraallane George Lazenby, ueilslane Timothy Dalton, iirlane Pierce Brosnan ja nüüd lõpuks ka inglane — Daniel Craig.

Bondiaana spetsialisti Thomase arvates ongi just Craigi „Casino Royale’is” mängitud 007 kõige lähedasem Ian Flemingi loodud romaanitegelasele. Auväärse teise koha annab asjatundja Sean Conneryle.

„Viimases filmis näeme agendi tagasipöördumist rohkem keerulisema ja julmema tegelaskuju lätete juurde,” ütles Thomas, kelle sõnul on Craigi puhul tegemist ehtsa — kavala ja kompromissitu 21. sajandi Bondiga.

„Kui te oleksite mult küsinud neli aastat tagasi kaua Bondi-saaga veel kestab, oleksin vastanud, et 2-3 aastat. Kuid nüüd, mil peaosas on Craig, arvan, et filme järkub veel 10-20 aastaks,” lisas Bondi-uurija.

Viimane agent 007 seiklustest pajatav film jõudis kinodesse eelmisel aastal, järgmine, arvult 22. linateos, peaks valmima 2008. aasta sügiseks.