Kuid ometi ei võta kogu vastutust enda peale, vaid sõnab, et BBC-s töötab nii mõnigi üdini kohutav inimene. Ent ta siiski tunnistab, et vallandamiseni viinud teod olid ta enda rumalad vead.

Chris Evansi hommikusöögisaates rääkis mees, et kahetseb asjade kulgu, kuid tunnistas siiski, et on valmis tagasi minema, kui vaid lubatakse ja kutsutakse.

"Ma töötasin BBC heaks 27 aastat ja see saade on tõesti nagu mu lapsuke," rääkis Clarkson intervjuus.

"Ma jumaldasin seda tööd südamest, töötasin ööd ja päevad iga detaili õnnestumise nimel. Ning kui ühel hetkel sulle öeldakse, et sa ei saa seda enam teha, tunned oma hinges suurt tühja auku," lisas mees kurval toonil.

Clarkson toonitas korduvalt, et on väga õnnetu Top Gearist lahkumise üle ja tal ei ole õrna aimugi, mis tulevik talle toob.

Kahetseb, ei kahetse

Kahetusest hoolimata, kasutas Clarkson viimast juhust oma endisi ülemusi BBC-s sarjata. "Seal töötab ikka hirmsaid inimesi, kuid paljud neist on ka uskumatult andekad ja terased inimesed."

Clarkson sõnas, et tehniliselt teda ei vallandatud, vaid lihtsalt tema lepingut ei pikendatud ning see otsus oli BBC sõnul vägivallajuhtumist ajendatud.

Jeremy eemaldati ajutiselt töölt märtsikuu alguses, kui oli oma kolleegi näkku löönud, sest talle pakuti söögiks tulise steigi asemel külmi lihalõike.

BBC sisejuurdlus paljastas, et Clarkson kõigepealt sõimas talle külma liha pakkunud kolleegi kakskümmend minutit ning seejärel kargas talle 30ks sekundiks füüsiliselt kallale kuniks kolmas kaastöötaja rünnakule vahele astus.

Clarkson paljastas, et sõidab Top Geari ringrajal veel viimast korda ning sedapuhku heategevuslikul eesmärgil. "Sellest tuleb emotsionaalne sõit," on ta kindel. Kuigi esiti võeti pärast Clarksoni lepingu lõppemist hooaja viimased episoodid telekavast maha, näidatakse neid nüüd ilmselt siiski, sest osad on montaažietapis. "Kuid võib juhtuda, et mina olen saatest välja lõigatud."