Viimase viieteistkümne aasta jooksul on 55-aastane Depp mänginud kokku viies “Kariibimere piraatide” filmis. Viimane film, mis kannab nime “Kariibimere piraadid: Salazari kättemaks” oli piraadifilmidest kõige vähem edukam.

Disney otsuse Johnny Deppi kohta tegi avalikkusele teatavaks piraadifilmide esialgne stsenarist Stuart Beattie. Tema sõnul on Jack Sparrowi roll Johnny Deppi kuulsaim roll ja tema näitlejakarjääri haripunkt. Paljud lapsed ja noored armastavad Deppi just tema kehastatud piraadi tõttu. “See on tegelane, kelleks ta riietub, kui käib lapsi haiglates vaatamas. Sparrow on see, kellena Deppi mäletama jäädakse,” lausus Beattie.

Piraadifilmid tõid filmistuudiole sisse neli miljardit dollarit, mistõttu teenis ka Depp aastate jooksul küllaltki kopsaka summa. Beattie lisas, et Disney Studios soovib kogu piraadifilmidega seonduva ümber teha ja anda sellele hoopis teise vaatenurga, vahendab Daily Mail.

Lisaks meenutab Stuart Beatie, et kui hakati tegema esimest piraadifilmi, siis arvasid paljud, et Depp pole selleks rolliks sobilik. Depp oli rohkem tuntud kui omamoodi veider näitleja, kellel olid rollid Tim Burtoni filmides. Ta polnud aga sellel ajal veel kõigile teada-tuntud filmistaar ja seetõttu olid Beatie sõnul paljud Deppi suhtes kahtlustaval seisukohal. Hiljem aga selgus, et mehele filmirolli andmine oli tõenäoliselt üks parimaid otsuseid, sest temast sai täielik staar.