40 aastat Ottomani impeeriumi käekäiku mõjutanud Kösemi lugu algab pool sajandit peale Sultan Suleimani surma, kui impeeriumi valitsejaks on saanud ajaloo noorim sultan Ahmed Khan. Keeruliste intriigide keskmesse sattunud kogenematu valitseja ainsaks valguskiireks on noor Anastasia – teismeline Kreeka külatüdruk, kellesse sultan armus maali põhjal. Ajaloolised sündmused saavad alguse, kui Anastasia oma kodusaarelt eemale kistakse ja paleesse tuuakse. Anastasia nime peagi Kösemi vastu vahetavast orjatarist saab aja jooksul mõjukaim naine palees, kes tegutseb impeeriumis halli kardinalina läbi kuue sultani valitsemisaja.

Tõestisündinud isikutel ja ajaloolistel sündmustel põhineva sarja loojateks on ülemaailmse menuki „Sajandi armastus“ tegijad. „Sajandi valitsejanna“ jätkab ka Eesti televaatajatele tuttavat suurejoonelist stiili, kus ajaloolise truuduse huvides on ehitatud üles terve linnak ja kostüümide valmistamisel on jälgitud kunagist stiili ning isegi kangavalikut. Ainuüksi tänase avaepisoodi jaoks õmmeldi kokku 700 erinevat kostüümi.

Sajandi valitsejanna“ esilinastus Türgis alles möödunud aasta novembris, aga juba on sarja saatnud rahvusvaheline edu. Lisaks Eestile näidatakse hetkel veel töös olevat sarja mitmekümnes riigis üle maailma. Menule on aidanud kaasa seegi, et „Sajandi valitsejannas“ teevad kaasa Türgi tipp-näitlejad, sh Beren Saat, kes peategelast kehastades sai sealse teletööstuse kõige paremini tasustatud näitlejannaks.

„Sajandi valitsejanna“ alustab Kanal 2s täna kell 21:35 ja on eetris igal laupäeval.