“ETV ja teiste kodumaiste tasuta leviga kanalite vaatamiseks tavaantenniga vaadatavas digitaaltelevisioonis ei pea liituma ühegi paketiga ega maksma mingit kuutasu ei täna ega ka kahe aasta pärast.

Küll aga toob digi-tv alates 1. juulist kõigi televaatajateni ilma mingi kuutasuta kuus Eesti telekanalit, mida on kaks korda rohkem kui telekanaleid analoogformaadis üldse levib.

1. juulil lülitatakse maapealse leviga digitaaltelevisiooni võrku TV3. ETV, Kanal 2, Kanal 11, TV6 ja Kalev Sport hakkasid digitaalkujul levima juba varem.

Uute kodumaiste telekanalite loomine on saanud võimalikuks tänu digitaaltelevisioonile, sest analoogformaadis polnud uute kanalite edastamine tehniliselt võimalik.

Kui seni oli sageli kolme Eesti telekanali vaatamiseks vaja kolme erinevat antenni, siis nüüd on kõik kodumaised kanalid nähtavad ühe antenniga.

Üleminek digitelevisioonile on tänu suuremale kanalite arvule, paremale pildi- ja helikvaliteedile, elektroonsele saatekavale otse teleriekraanil, erinevates keeltes subtiitrite ja heli valikule ning muudele lisavõimalustele vähemalt sama suur muutus kui must-valge televisiooni muutumine värviliseks.

Nii nagu värvitelevisiooni tulekuga, nii tuleb ka nüüd uute võimaluste nautimiseks koju üks uus aparaat ehk digiboks hankida.

Alati võib oodata uuemaid digibokside mudeleid ning paremaid pakkumisi, kuid digi-tv oluliselt parem pildi ja heli kvaliteet, ainult digitaalkujul tasuta levivad kolm uut kodumaist teleprogrammi ning täies mahus Pekingi olümpiamänge edastav ainulaadne ETV Olümpiaprogramm räägivad kiirema ülemineku kasuks.

Lisaks eestikeelsetele tasuta teleprogrammidele saab sama antenni ja -seadmega tasu eest vastu võtta veel terve hulga häid rahvusvahelisi satelliidikanaleid, mida seni ainult kaabeltelevisiooni või satelliit-tv vahendusel vaadata sai. Kuid veelkord, tasuta kuue Eesti kanali vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga ega maksta mingit tasu, seda tuleb teha vaid juhul, kui soovitakse lisaks vaadata ka rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid.

Kaabeltelevisiooni ja satelliit-televisiooni vaatajaid Eesti üleminek digitaaltelevisioonile ei puuduta.”