Komöödiaseriaalis, mis neljapäeviti kell 20:00 vaatajateni jõuab, saab näha lihast ja luust inimesi, eestlasi ja venelasi ning nende omavahelisi suhteid ja erinevaid olukordi.

“Sarjas ei lahata poliitilisi küsimusi ja probleeme, vaid jälgitakse inimeste omavahelisi suhteid ja situatsioone,” rääkis seriaali produtsent Aarne Kraam.

Sarja “Eestlased ja venelased” tegevus toimub kortermajas, kuhu kolib sisse eestlastest abielupaar ja keda võtavad soojalt (ehk isegi liiga soojalt) vastu venelastest naabrid.

Konfliktid majas tekivad tühistest asjadest ja nagu kord ja kohus, on ka selles majas oma Mutt, kes kõigi elanike tegemistel silma peal hoiab ja igaühe tegemisi mahlakalt kommenteerib.

Et tegu on komöödiaseriaaliga, on iga situatsiooni lõpp aga enamasti lohutav ja positiivne.

Henrik Normanni sõnul, kes kehastab seriaalis eestlasest perekonnapead Tõnu, polegi tähtis see, kas naabriteks on soomlased, jaapanlased või venelased, sest naljakad olukorrad tekivad sõltumata rahvusest.

Eduard Toman, kelle mängida on sarjas venelasest perepea roll, nautis seriaali võtteid väga ja tundis siirast rõõmu, et sai koos Normanniga töötada.
„Eestlased ja venelased käivad samades poodides, sõidavad koos trollis ja bussis, kuid ometi me ei tea teineteisest ja tegemistest midagi. On palju toredaid venelastest näitlejaid, keda ei teatagi ja selline ühine ettevõtmine on lihtsalt suurepärane,” rääkis Toman.

15. mail Kanal 2 ekraanile jõudvas kuueosalises seriaalis löövad kaasa Henrik Normann, Eduard Toman, Pille Lukin, Aleksander Ots, Larisa Savankova, Jekaterina Novosjolova, Anne Paluver, Elina Pähklimägi, Martin Mill ja Anne Paluveri koer Amanda.
Stsenaariumi on kirjutanud Peep Pedmanson, lavastaja Andres Dvinjaninov, režissöör Salme-Riine Uibo ning produtsendiks Aarne Kraam.

Pilte pressikonverentsil toimunust saad näha SIIT!